Control la restaurantul din Dorohoi care a generat suspiciunea de îmbolnăvire la o persoană în urma consumului de carne de oaie. Unitatea, amendată cu 10.000 lei

restaurant din Botosani- stiriDirecția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Botoșani a amendat cu 10.000 lei restaurantul din Dorohoi, care a generat suspiciunea de îmbolnăvire la o persoană în urma consumului de carne de oaie în sortimentul “Batal la ceaun”. Mihai Țurcanu, directorul DSVSA Botoșani, a declarat că verificările s-au făcut de consilierii DSVSA în seara zilei de 3 iunie, după ce Direcția de Sănătate Publică Botoșani a informat instituția că există o suspiciune de botulism la o persoană din localitatea Suharău, ce se află internată la un spital din Iași.

O echipă de consilieri ai DSVSA Botoșani au efectuat un control la unitatea de tip restaurant din Dorohoi, unde a verificat trasabilitatea la materia primă – carne de oaie, cât și condițiile sanitar-veterinare la unitatea controlată. Conform documentelor puse la dispoziție de către operator pentru perioada aprilie-mai 2021, s-a constatat că materia primă – carne de oaie a fost achiziționată dintr-o unitate autorizată sanitar veterinar pentru care s-a prezentat declarații de conformitate și documente fiscale, nefiind suspiciuni de introducere a altor cantități de carne de oaie din surse neautorizate. Din verificarea fișei tehnice al produsului ”Batal la ceaun” se constată că prelucrarea termică se face la temperatura de fierbere, timp de 4-5 ore, ceea ce duce la distrugerea bacilului Clostridium și a unei eventuale toxine botulinice.  În urma verificărilor în unitate, operatorul economic a fost sancționat cu o amenda contraventionala in valoare de 10000 lei  pentru depozitare necorespunzatoare in spațiile de refrigerare”, a declarat directorul DSVSA Botoșani.

Reamintim că un bărbat de 46 de ani, din județul Botoșani, a fost transferat în stare critică la Iași cu suspiciune de botulism.

Alertă! Botoșănean cu suspiciune de botulism, după ce a mâncat batal la ceaun dintr-un restaurant. A fost transportat în stare critică la Iași

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *