Un botoșănean care trebuia să stea în carantină, amendat de jandarmi cu 1000 lei. Acesta ieșise la plimbare

Un botoșănean care trebuia să stea în carantină din cauza COVID, a părăsit domiciliu și a fost amendat de jandarmi. Dan Izotov, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi, a declarat că bărbatul a fost amendat cu 1000 lei pentru nerespectarea măsurii instituite de Direcția de Sănătate Publică Botoșani.
Verificarea la domiciliul bărbatului a scos la iveală lipsa acestuia, fratele său afirmând că a ieșit din casă pentru a se plimba”, a precizat Izotov.
În luna mai, jandarmii botoșăneni au verificat la domiciliu aproape 1000 de persoane aflate în carantină sau izolare, ca măsură de limitare a răspândirii infecţiilor cu COVID-19 și reducerii riscului asupra sănătății, nefiind constatate  situații similare. Tot luna trecută, șase persoane au fost identificate în spațiul public  și sancționate contravențional pe timpul executării misiunilor de ordine publică, în condițiile în care ar fi trebuit să se afle la domiciliu.
Conform prevederilor legale,  nerespectarea de către persoanele fizice a măsurilor de carantinare sau de izolare la domiciliu constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1000 de lei la 5000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com