FOTO! Ample acțiuni ale polițiștilor rutieri botoșăneni. Peste 100 de mașini trase pe dreapta și 18 permise reținute

Ample acțiuni ale polițiștilor rutieri botoșăneni în stradă, finalizate cu zeci de amenzi. Pe 6 iunie, polițiștii rutieri au organizat, pe raza întregului județ, acțiuni pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere care au ca principale cauze generatoare consumul de alcool și depășirile neregulamentare, potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean.

Potrivit sursei citate, în urma activităților desfășurate fost controlate peste 120 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 52 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 34.000 de lei. De asemenea, au fost reținute 18 permise de conducere, dintre care 10 pentru depășirea limitei legale de viteză.

Având în vedere acțiunea desfășurată la nivel național pe linia identificării conducătorilor auto care consumă băuturi alcoolice și a abaterilor comise de transportatorii autorizați de persoane, polițiștii botoșăneni au acționat pe raza de competență și pe 7 iunie. Cu prilejul activităților desfășurate au fost controlate 25 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 3.000 de lei, mai precizează sursa citată.

La nivelul județului Botoșani, în perioada ianuarie-mai 2021, s-au înregistrat 31 de accidente grave, în urma cărora au decedat 16 persoane, iar 11 au fost rănite grav. Principalele cauze generatoare de accidente rutiere au fost   viteza neregulamentară, indisciplina pietonilor, nerespectarea priorității de trecere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *