Alexandra Huțu, deputat PSD: „Statul de Dreapta: 7 lei/zi, alocația unui elev versus 1.500 lei/zi salariul cumulat al premierului senator Cîțu”

Deputatul social-democrat Alexandra Huțu îi acuză pe liderii Coaliției de guvernare ai Dreptei de încălcarea legii, impostură și pierderea oricărei legături cu viața reală a familiilor cu copii din România.

Ministrul Muncii Raluca Turcan a fost la Botoșani să le transmită botoșănenilor că Guvernul nu va respecta legile în vigoare și nu va majora în acest an nici alocațiile și nici pensiile.

Într-un dispreț total și cu un vădit sentiment de ură față de tot ce înseamnă creșterea, educarea și sănătatea unui copil, pe rând, politrucii Dreptei, Cîțu, Orban, Barna, Turcan au anunțat că încalcă legea și nu majorează nicio alocație pentru niciun copil din România de la 1 iulie 2021 și nici de la 1 ianuarie 2022 pentru că așa au decis în Coaliție. Așadar, familiile cu copii să își pună pofta în cui și să se descurce cu 7 lei/zi pentru că miniștrii parlamentari cu 1.500 lei/zi au alte treburi mai importante de rezolvat de genul instalării ospătarilor în fruntea Agenției Naționale de Administrare Fiscală”, a declarat deputatul PSD Botoșani Alexandra Huțu.

Suma zilnică pe care un român ar trebui să o cheltuiască pe mâncare ar fi de 19 lei, pentru a atinge necesarul celor 2.400 de calorii, recomandat pentru un adult. Copiii între 7 și 10 ani au nevoie de 1.500 până la 2.000 de calorii/zi pentru a fi sănătoși, potrivit Ministerului Sănătății din Marea Britanie, iar statul român le alocă copiilor noștri 7 lei/zi, iar guvernanților care sunt și parlamentari 1.500 lei/zi.

Stimați apostoli ai austerității, cât de mojici puteți să fiți să luați de la gura copiilor aproape 3 miliarde de euro pentru a hrăni clientela politică atât de numeroasă de la PNL, USR, PLUS, UDMR? Cum vă permiteți să strigați de la tribuna Guvernului și a Camerei Deputaților că nu veți ține cont de legile votate în Parlament, că nu vă interesează ce se întâmplă cu cei peste 4 milioane de copii din România pentru că i-ați exclus din bugetul pentru acest an? Cine vă dă dreptul să-i privați pe acești copii de acces la educație, sănătate, alimentație și viață decentă?”, a subliniat Alexandra Huțu.

PSD va vota pentru menținerea celei de-a doua tranșe de majorare a alocațiilor de stat, prevăzute pentru 2021 și va iniția noi legi de creștere a acestora.

Vom depune moțiune de cenzură și separat o propunere legislativă care să oblige Guvernul Imposturii să respecte legea privind majorarea alocațiilor pentru copii. Stimați guvernanți ai Dreptei, să vă intre bine în cap o dată pentru totdeauna: viitorul copiilor noștri, dreptul la educație și sănătate și viitorul României nu se negociază cu nimeni și pentru nimic în lume!”, a completat deputatul PSD.

Conform proiectului de lege ce va fi depus de PSD, alocațiile vor crește imediat după adoptare de la 214 lei la 300 de lei pentru copiii cu vârsta între 2 și 18 ani și de la 427 lei la 600 lei pentru copii sub 2 ani sau pentru cei cu dizabilități.

One thought on “Alexandra Huțu, deputat PSD: „Statul de Dreapta: 7 lei/zi, alocația unui elev versus 1.500 lei/zi salariul cumulat al premierului senator Cîțu”

  1. Poate ne spui, domnisoara deputat, cat ne costa pe noi muritorii de rand, contributia pentru sustinerea unui parlamentar(unul din cele multe sute). Va amintesc, indemnizatia lunara, cazare(pentru sapte nopti pe saptamana, cand in realitate, daca nu aveti interese personale, dormiti in Bucuresti 2-3 nopti), suma forfetara, transport, diurna, comunicatii gratuite, transport gratuit CFR(cl.I sau vagon de dormit) unde va pofteste inimioara, transport TAROM gratuit, etc.(poate le spuneti si pe ce cele ce eu nu le stiu). Premierul Romaniei este unul singur, cu raspunderi enorme, pe cand parlamentari sunt multi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *