Ipoteză halucinantă a medicilor care se ocupă de tânărul din Botoșani, care a distrus mai multe mașini și a fugit de la fața locului

Foto: Ziarul de Iasi

Tânărul din Botoșani, fiu de militar, care a produs un accident rutier la Gară în Iași și a fugit de la fața locului este sub atenția medicilor de la Institutul de Psihiatrie „Socola”. Surse medicale au precizat că tânărul ar fi trecut printr-un episod de delir și că ar putea avea un început de boală psihică. În perioada următoare se va stabili exact ce s-a întâmplat în ziua în care tânărul a fost la un pas să ucidă.

Claudiu Roșu, tânărul care a fost la un pas de a produce o tragedie zilele trecute la Iași, este sub supravegherea medicilor. Specialiștii de la Institutul de Psihiatrie „Socola” trebuie să stabilească dacă în momentul în care a gonit pe străzi avea discernământ. Surse medicale au precizat că tânărul a avut, probabil, un episod de delir și ar putea avea un început de boală psihică. Totuși, nimic nu este clar. Joi, 10 iunie 2021, ar trebui să fie examinat, iar specialiștii vor ști exact ce s-a întâmplat. În funcție de decizia medicilor, anchetatorii vor decide ce se întâmplă cu el.

Este posibil ca Roșu să rămână internat și după expertiză, pentru a putea urma un tratament. Claudiu Roșu a ajuns în această situație luni, la prânz, când un apel la numărul unic de urgențe 112 avea să anunțe că un tânăr a provocat un accident rutier și a încercat să fugă de la fața locului. Imediat mai multe echipaje de prim-ajutor și polițiștii rutieri au ajuns în zonă. Martorii au precizat că tânărul a intrat în plin într-un autoturism ce staționa la semafor.

„La intrare în Iași m-a acroșat… I-am făcut semn să oprească, nu a oprit și am mers după el. Aici, la gară, a intrat în BMW și a plecat, nu a oprit. I s-a oprit motorul în fața autogării. Eu am coborât după el, mi-au zis niște oameni în ce direcție a luat-o. Am fugit după și l-am prins până să vină poliția. După l-au dus la Secția 2″, a spus unul dintre șoferii implicați în incident.

A fost nevoie de trupele speciale pentru a fi liniștit

La Secția 2 de Poliție Iași, Claudiu a început să se manifeste violent. Pentru a fi liniștit și pentru a nu exista riscul de a răni pe cineva, tânărul a fost imobilizat. Ulterior, polițiștii au cerut sprijinul colegilor de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale (SAS). Odată ajunși, mascații de la SAS l-au băgat în autospecială și l-au condus la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași pentru a-i fi recoltate probe biologice. Ciudat este faptul că tânărul nu se afla sub influența băuturilor alcoolice și nici a stupefiantelor.

Sursa: bzi.ro

FOTO Un tânăr din Botoșani a furat o mașină și a lovit 15 autoturisme. „Era supărat şi abătut deoarece îl bătuse tatăl său”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *