Un medic din Botoșani, plimbat prin țară alături de ministrul Sănătății ca să fie model de implicare în campania de vaccinare

Ministrul Sănătății a mers din nou să vaccineze într-o localitate din provincie, însoțită acum de un medic din Botoșani, care a făcut minuni în satul său, informeaza StirileTVR. 

Eveniment important la Rebricea, în Vaslui, unde cei deciși să se vaccineze s-au adunat în curtea căminului cultural. Unii au primit prima doză chiar de la ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

A venit să ajute şi medicul de familie din Botoșani, Fivii Arghir, care a făcut adevărate minuni la capitolul imunizare în satul Răchiți, de care are grijă.

Spre surprinderea chiar și a mea, am reușit să vaccinăm 180 de oameni în trei zile. Oamenii din comună văd că vecinii lor, cei din jur se vaccinează și că nu li se întâmplă nimic, pentru că există multe dezinformări și câte un impediment pentru reușita vaccinării”, a spus medicul botoșănean.

După o scădere accentuată a numărului persoanelor vaccinate de la finalul lunii mai, acum imunizarea creşte din nou de la o zi la alta. Autoritățile încearcă să îi convingă inclusiv pe oamenii de la țară, de multe ori mai reticenți la ideea de vaccinare.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că în ultimele trei zile au fost vaccinați şi peste 5 mii de copii între 12 și 15 ani. A insistat că imunizarea copiilor cu boli cronice e extrem de importantă în perspectiva unui posibil val patru.

Valeriu Gheorghiță a reamintit şi că la nivel european se discută posibilitatea scutirii de teste și carantină a copiilor sub 6 ani, dar se ia în calcul și ca aceste excepții să se aplice celor sub 12 ani. Deocamdată, România este la aproximativ 500 de mii de doze distanță de ținta de 5 milioane pe care și- o stabilise pentru 1 iunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *