FOTO 18 olimpici din Botoșani premiați în prezența ministrului Raluca Turcan

Un număr de 18 olimpici din Botoșani au fost premiați, sâmbătă, în prezența ministrului Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan. Este vorba despre tineri care au obținut rezultate exemplare la olimpiade și concursuri școlare naționale și internaționale în anul școlar 2020-2021.

Elevii au obținut 24 de medalii de aur, argint, bronz, premii I, II, III, dar și mențiuni, fiind premiați de Inspectoratul Școlar.

„Olimpiadele și concursurile școlare rămân o modalitate de stimulare a gândirii și de dezvoltare a creativității, iar instituțiile de învățământ din Botoșani au fost mereu o sursă importantă de promovare a copiilor talentați. Un rezultat cu atât mai admirabil cu cât acest an școlar a fost unul complet atipic, în condiții de pandemie. Copiii premiați astăzi și mulți alții ca ei din toată țara împlinesc acea nevoie de performanță a tinerei generații care va însemna, mai târziu, oameni de excepție în domeniile lor de activitate. România are mare nevoie de profesioniști talentați și, totodată, de profesioniști cu o etică a muncii. Or, aceasta se formează în anii de școală, odată cu efortul temeinic, răsplătit de rezultate excepționale, cum e cazul elevilor pe care i-am întâlnit astăzi în Botoșani. Îi felicit din inimă pe toți elevii premiați astăzi, pentru munca și determinarea lor, precum și pe părinți și pe dascăli, pentru că fără contribuția și susținerea lor, parcursul fiecărui copil ar fi cu mult mai dificil”, a spus Raluca Turcan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *