Comunicat Asociația Ecologic Mediu Ambient Botoșani, de Ziua Mondială a Mediului

5 IUNIE este „ZIUA OAMENILOR”– sub această denumire este privită ZIUA MONDIALĂ A MEDIULUI ÎNCONJURĂTOR, întrucât fiecare OM trebuie să facă ceva care să contribuie la protejarea Comunității Locale, pentru conștientizarea respectării mediului înconjurător și luării de măsuri necesare pentru a-l proteja.  Este ziua sensibilizării factorilor de decizie locală să acționeze în acest sens.

Pe această temă facem un apel și solicităm ajutor Autorității Locale de Protecție a Mediului pentru: asigurarea unui climat stabil și curat în zonă și măsuri de protecție a oamenilor împotriva bolilor

„STOP- AMPRENTEI DE CARBON”!

  • Protejarea sănătății fizice și mentale a OAMENILOR, pentru PĂSTRAREA IDENTITĂȚII NOASTRE, A COMUNITĂȚII DIN ZONA BULEVARDUL MIHAI EMINESCU – zonă tradițional – istorică de case cu grădini, spații verzi, copaci ( tei, nuci, brazi, etc.), etc.

Noi, locuitorii zonei, de aproape 8 ani, am venit cu notificări conținând măsuri bine fundamentate legal, în PĂSTRAREA IDENTITĂȚII BULEVARDULUI MIHAI EMINESCU – CA ZONĂ EXCLUSIV REZIDENȚIALĂ –DE CASE- CONFORM PLANULUI URBANISTIC GENERAL existent și al ȚESUTULUI URBAN CREAT ÎN FAPT (Lmu1).

De menționat faptul că în „CULTURA MEDIULUI” aceste deziderate constituie o sursă de SPIRITUALITATE, DE  BUNĂ CREDINȚĂ ÎN FORȚA DIVINĂ.

Din păcate, OMUL „aflat la distanță…”privește detașat și concluzionează ușor- fără temei- ca fiind nefondate”  sesizările/ propunerile de evitare a riscurilor și pericolelor și numai când se confruntă direct- EL ÎNSUȘI –cu efectele negative generate de obiective (planuri) incompatibile locuirii iși dă seama și înțelege prin ce traume trec semenii săi!

Stabilitatea și îmbunătățirea factorilor de mediu trebuie să constituie preocuparea de bază –responsabilă.

Apreciem și adresăm mulțumiri tuturor OAMENILOR din Comisia de Sistematizare a Circulației rutiere –Primăria Municipiului Botoșani, Poliției Rutiere, care cu înalt profesionalism și bună credință au oprit intenția de supraîncărcare a traficului deja intens ( cu riscuri mari asupra siguranței și vieții) din Bulevardul Mihai Eminescu intersecția cu str. Petru Rareș.

Salutăm și urăm cu această ocazie –OAMENILOR – ce reprezintă AUTORITATEA LOCALĂ, JUDEȚEANĂ, să acționeze conform Programelor Naționale și Directivelor Europene pentru îmbunătățirea vieții, fără a o compromite pe cea a generațiilor viitoare.

Dorim abordarea corectă, cu înțelepciune, pentru evitarea disconforturilor cetățenilor, asigurarea unui mod de viață corespunzător  locuințelor individuale din ZONĂ.

Nu în ultimul rând, dorim să adresăm mulțumiri și aprecieri OAMENILOR din conducerea Guvernului României, Ministerului Dezvoltării, Ministerului Mediului, Consiliului Județean, Primăriei Municipiului Botoșani, Avocatul Poporului, care ne-au încredințat prin Înscrisuri conformitatea și legalitatea solicitărilor noastre.

Vă asigurăm de tot sprijinul nostru în realizarea și menținerea construirii de locuințe ce îmbină elementele arhitecturale tradițional –istorice cu cele moderne, cu spații verzi, grădini, copaci, etc. pentru un CLIMAT CORESPUNZĂTOR CU EVITAREA MALTRATĂRII NATURII ȘI A VIEȚII OAMENILOR.

Sursa: comunicat Asociația ECOLOGIC-MEDIU-AMBIENT BOTOȘANI

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *