FOTO! Centrul de vaccinare drive-thru, deschis la Vama Stânca în prezența ministrului Raluca Turcan: Încurajez românii să se vaccineze. Este singura soluție pentru a scăpa complet de restricții

Centrul de vaccinare drive-thru deschis în Vama Stânca reprezintă o soluție foarte bună pentru imunizarea populației, a declarat, sâmbătă, la Botoșani, ministrul Muncii, Raluca Turcan. Oficialul a spus că vaccinarea anti COVID a populației reprezintă singura soluție pentru a scăpa total de restricții și a reveni la normalitate.

Faptul că autoritățile locale s-au  gândit să deschidă un astfel centru într-un de punct la frontieră, reprezintă un aspect corect, mai ales că traficul se preconizează a fi unul destul de  mare, intrări și ieșiri din România spre Republica Moldova. Încurajez funcționarea acestui centru și apreciez eforturile depuse de Direcția de Sănătate Publică cu toată lipsa de personal pe care o avem, deja cronică, inclusiv în procesul vaccinării. M-am uitat pe cifrele legate de vaccinare la nivelul județului Botoșani și, chiar dacă rata vaccinării pare scăzută, din discuțiile pe care le-am avut cu oficialitățile, înțeleg că există un număr mare de botoșăneni plecati în strănătate și practic scade numărul populației  care poate fi vaccinată. Așadar, cred că direcția pe care au pornit, cu centre în mediul rural, centre fixe de vaccinare în diferite localități care colectează oameni din zonă, reprezintă o mobilizare corectă în procesul de vaccinare. Încurajez românii să se vaccineze. Este singura soluție pentru a scăpa complet de restricții, pentru a depăși cu bine criza sanitară și pentru a reveni la o normalitate. ”, a mai spus Raluca Turcan.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *