FOTO & VIDEO! Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a ajuns într-un oraș din județul Botoșani. Participă la inaugurarea unui centru social

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a ajuns, sâmbătă, în județul Botoșani. Turcan  a participat  la inaugurarea Centrului de zi pentru persoane vârstnice din orașul Ștefănești. alături de prefectul Dan Nechifor și deputatul Costel Șoptică..

Este o bucurie să fiu alături, astăzi, de dvs. Am răspuns din start invitației făcute de colegii mei, domnul Șoptică și domnul primar, de a veni la inaugurarea acestui centru, pentru că este tipul de proiect de investiție pe care eu, ca ministru al Muncii, îl suțin cel mai mult. În România avem aproximativ 3,7 milioane de persoane vârstnice, de peste 65 de ani. Dintre acestea, doar aproximativ 52.000, cam 1,7%, beneficiază de servicii de îngrijire. Din nefericire, aproximativ 70% dintre unităţile administrativ-teritoriale din România nu au nicio evidenţă cu privire la persoane vârstnice vulnerabile şi în 90% nu există niciun asistent social pentru îngrijirea persoanelor vârstnice. V-am oferit aceste cifre pentru a înțelege cât de valoros este acest proiect și cât de important este demersul făcut de primărie și comunitatea locală de a realiza acest centru pentru persoanele vârstnice”, a spus ministrul Muncii.

După ce a participat la slujba de sfințire, Turcan a vizitat Centrul de vaccinare drive-thru organizat la Punctul de trecere a frontierei Stânca-Costești de la granița cu Republica Moldova, după care va participa la evenimentul „PNL premiază excelența”.
Video sfintire BotosaniNews!
Video ministrul Muncii. Sursa: Institutia Prefectului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *