FOTO! Condiții ultramoderne pentru mămici, la Maternitatea Botoșani. Ambulatoriul și laboratorul spitalului, modernizate cu fonduri europene, sfințit

Ambulatorului Maternității Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” a fost modernizat la standarde europene, investiția ridicându-se la  3,5 milioane lei. Joi, în prezența autorităților locale, obiectivul a fost sfințit de patru preoți. Pe lângă lucrările de renovare, ambulatoriul și laboratorul maternității a fost dotat cu echipamente noi, de ultimă generație.

Ambulatoriul are și un laborator performant, care va permite efectuarea unui număr mai mare de investigații decât în prezent într-un timp mai scurt și cu o acuratețe mai ridicată. De asemenea, noul Ambulatoriu, prin dotările pe care le are, va contribui la reducerea numărului de spitalizări pentru pacientele care nu necesită îngrijire medicală sau supraveghere permanentă. Recepția finală a lucrărilor s-a realizat la sfârșitul lunii aprilie.

Astăzi, sfințim ambulatoriul de specialitate și laboratorul de aici. Un proiect generos, dus la bun sfârșit de conducerea Consiliului Județean, un proiect care a avut la bază fonduri europene, de 3,5 milioane lei, la care Consiliul Județean a avut partea sa de contribuție. În acest moment, pe lângă lucrările de construcții care au fost realizate aici, dotările cu mobilier, dotările pe partea de dispozitive și echipamente medicale,  mai avem în procedură de achiziție publică ultimul lot de echipamente medicale. (…) Mesajul meu este următorul: sănătatea botoșănenilor  este prioritară pentru noi și toate investițiile pe care le derulăm în acest moment la nivelul Spitalului Județean Mavromati. atât cea de aici, cea de la UPU, de la Ambulatoriul Pediatrie, Secție Boli Infecțioase, tot ce presupune secții ale Spitalului Județean sunt în vizorul nostru și acordăm atenția necesară, atât pe partea financiarî, cât și pe partea de investiții”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean.

Proiectul privind modernizarea și dotarea Ambulatoriului din cadrul Secției Exterioare Obstetrică – Ginecologie a Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” cu 491 de echipamente medicale performante, dispozitive medicale și elemente de mobilier este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *