Cinci ani de la prăbușirea elicopterului SMURD, când au murit doi botoșăneni

doru gavril comandor smurd iasi
Doru Gavril foto stanga Sursa: Ziarul de Iasi

Ziua de 2 iunie este una care va rămâne veșnic în memorie din cauza unei tragedii cumplite. Acum cinci ani, comandorul Doru Gavril, căpitan-comandorul Voicu Șocae, medicul Mihaela Dumea și asistentul medical Gabriel Sandu au căzut la datorie, în Republica Moldova, localitatea Haragîș, în timp ce efectuau o misiune umanitară de salvare a unui pacient aflat în stare gravă.

Comandorul botoşănean Doru Gavril, de la Unitatea Specială de Aviaţie Iaşi şi asistentul Gabriel Sandu, din Dorohoi, au murit după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbuşit în raionul Cantemir.

În data de 2 iunie 2016, echipajul elicopterului SMURD Iași nr. 347 a decolat pentru ultima dată, plătind sacrificiul suprem pe altarul celei mai nobile profesii din lume, aceea de salvator de oameni.

Născut în 1963 în comuna Viişoara, a visat de mic să zboare şi a ajuns la cel mai înalt grad şi urma să iasă la pensie în câteva săptămâni. Din 2008 activa la Unitatea Specială de Aviaţie fiind comandantul unităţii. Pilota elicopterul SMURD şi a făcut sute de zboruri până la locul său natal.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com