Ziua de 1 iunie vine cu noi măsuri de relaxare. Ce activități se redeschid și la ce trebuie să fiți atenți

La miezul nopţii au intrat în vigoare noile măsuri de relaxare stabilite de Guvern. Vor fi redeschise cluburile și discotecile, piscinele, dar și locurile de joacă pentru copii, aflate în spaţii închise. Cei care vor să-și petreacă timpul ca-n vremurile bune trebuie să respecte anumite reguli.

La relaxare și distracție au acces fără prea multă bătaie de cap cei vaccinați. Ceilați trebuie să vină cu un test COVID negativ ori cu acte care să arate că au anticorpi, după ce au trecut prin boală. După o lungă așteptare, s-a dat liber la distracție. De marți se redeschid cluburile şi discotecile, până la miezul nopţii, doar pentru cei care au primit serul anti-COVID şi doar la jumătate din capacitate. Atenţie insă, doritorii au acces dacă au trecut mai mult de 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Sunt noi condiţii și pentru evenimentele private – nunți, botezuri, parastase. Sunt acceptate cel mult 70 de persoane în spații deschise şi 50 în spații închise. Numărul invitaţilor poate creşte dacă toți sunt vaccinaţi. Sunt și reguli care nu trebuie încălcate pentru că amenzile sunt mari. De pildă, dacă se organizează o petrecere, iar organizatorul se asigura că sunt toate persoanele sunt vaccinate, dacă în grup există totuși o persoană care nu s-a vaccinat – amenda poate ajunge până la 10 mii de lei.

De marți, sunt permise evenimentele în aer liber cu cel mult 1.000 de participanţi care fie au primit vaccinul anti-COVID, fie au trecut prin boală sau prezintă un test negativ. Toţi trebuie să poarte măşti de protecţie în timpul spectacolelor. Numărul participanţilor poate creşte până la 5.000 dacă toţi sunt vaccinaţi.

Se deschid și locurile de joacă pentru copii, din spaţii închise, dar la jumătate din capacitate. Însoțitorii celor mici trebuie să prezinte dovada vaccinării sau un test negativ. Ori dovada că au trecut prin boală. În acelaşi condiţii pot merge părinţii şi bunicii la festivităţile de an şcolar.

Au fost modificate și regulile care se aplică birou. Se poate renunța la mască dacă într-o încăpere nu sunt mai mult de cinci persoane, toate vaccinate!

Sursa: StirileProTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *