A încercat să-şi violeze fiica de 4 ori. Soția îl apără pentru că „îi e greu cu banii“

O fiară cu chip de om a ajuns în faţa judecătorilor după ce şi-a agresat sexual propria fiică, în vârstă de doar 13 ani. Culmea, faptele au fost la început „ţinute în familie“. Mai mult, în instanţă mama fetei a încercat să-şi salveze bărbatul de puşcărie după ce a constatat că în urma arestării lui, se descurcă greu cu banii, scrie Ziarul de Iasi.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău au reţinut în sarcina lui Benoni Mocanu patru fapte, petrecute pe parcursul a aproape un an. În martie anul trecut, el a încercat să întreţină relaţii sexuale cu fiica sa. S-a dezbrăcat, a dezbrăcat-o cu forţa şi pe ea şi s-a aşezat peste aceasta. S-a oprit, pentru că a fost strigat la poartă de către un vecin. Fata i-a povestit incidentul mamei şi mătuşilor sale, dar acestea s-au mulţumit să-l certe pe bărbat. În toamnă, profitând de imposibilitatea fetei de a se apăra, i-a băgat mâna între picioare, atingând-o în zona intimă, dar a fost surprins de soţia sa. La scurt timp, a încercat din nou să-şi violeze fiica, dar tentativa a eşuat, întrucât fratele fetei s-a întors acasă. În fine, în ianuarie şi-a agresat din nou fiica, introducându-i degetul în anus şi încercând apoi să întreţină cu aceasta un raport sexual anal.

Bărbatul a fost arestat la 10 zile după ultima agresiune, fiind judecat în stare de arest. În timpul urmăririi penale, bărbatul şi-a mărturisit faptele, descriind cu lux de amănunte fiecare împrejurare. Recunoaşterea acestuia a fost întărită de mărturia soţiei sale. În schimb, în timpul cercetării judecătoreşti, fata şi mama sa şi-au retractat mărturiile, iar bărbatul şi-a negat faptele.

„Instanţa va înlătura, ca nesincere şi părtinitoare, toate aceste declaraţii de retractare venite din partea persoanei vătămate, a soţiei inculpatului şi ale inculpatului, acestea necoroborându-se cu materialul probator administrat. Acest lucru deoarece declaraţiile iniţiale ale inculpatului şi ale persoanei vătămate se coroborează întocmai cu celelalte declaraţii ale martorilor, iar retractarea persoanei vătămate şi a soţiei inculpatului nu are la bază adevărul, ci doar situaţia financiară a familiei, aceasta rămânând fără o sursă sigură şi continuă de venit urmare a arestării inculpatului şi urmare şi a presiunilor familiei extinse a inculpatului. Martora F.F. a învederat faptul că mama s-a plâns că soţul inculpat este arestat, îi pare rău că este arestat şi că se descurcă foarte greu cu banii, aspecte care fac instanţa să înţeleagă motivul adevărat pentru care soţia inculpatului şi-a schimbat declaraţiile în timpul procedurii judiciare“, au reţinut magistraţii Judecătoriei Hârlău.

Luând în calcul vârsta fragedă a victimei, ca şi faptul că inculpatul era propriul său tată, judecătorii l-au condamnat pe Mocanu la 7 ani de închisoare pentru viol, la aceasta adăugând şi un spor de trei ani, ca şi la plata unor despăgubiri de 10.000 de lei către victimă. După eliberare, lui Mocanu îi va fi interzisă exercitarea drepturilor părinteşti pe durata a trei ani. Sentinţa pronunţată la Hârlău mai poate fi încă atacată cu apel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *