Mesajul controversat al unui tânăr milionar din Botoșani, pentru noua generație: Nu vă bazați pe școală dacă vreți performanță. Școala e făcută să producă forță de muncă

Sebastian Dobrincu, originar din Botoșani, cel mai tânăr milionar din Silicon Valley, exmatriculat în România şi lăudat peste hotare, a vorbit la o emisiune de la Antena3 despre abilitățile de care are nevoie noua generație pentru a face perfomanţă în toate domeniile vieţii.

Are 22 de ani și este cel mai tânăr milionar în dolari din Silicon Valley. Sebastian Dobrincu, un tânăr român olimpic la informatică și pasionat de tehnologii software și-a atins visul american, după ce România i-a frânt i-a dat peste cap planurile personale. El a vorbit la „Sinteza Zilei” despre cum şi-a depăşit limitele ambiţionându-se să înveţe singur abilităţile care l-au propulsat spre succes peste hotare.

„Cred că cea mai importantă aptitudine, pe lângă educația formală, este de a fi curios, de a-ți dori să înțelegi lucrurile din jurul tău, să pui întrebări, să fii băgăcios chiar câteodată sau îndrăzneț”, a explicat Sebastian Dobrincu.

Întrebat cum ar trebui să fie adaptat sistemul de învățământ din România, Sebastian Dobrincă a spus că focusul principal l-ar pune pe patru aspecte: investiții, materia școlară, examenele și relația dintre profesori și elevi.

„Dacă ar fi să transmit ceva e elevilor ar fi să nu se bazeze pe școală dacă vor performanță pentru că, școala nu este făcută să scoată performanță. Școala este făcută să producă forță de muncă pentru țară, încă de când s-a organizat școala ca instituție.Cine vrea să exceleze, că vorbim de performanță acum, în orice domeniu, trebuie să fie în primul rând bun autodidact și să aibă inițiative pe cont propriu. Nu se poate baza doar pe ce se ‘toarnă’ așa de pe la profesori, părinți, prieteni etc. Trebuie să pornească pe cont propriu în orice”, a recomandat Sebastian Dobrincu.

Întrebat apoi cât de importantă este autodisciplina în dezvoltarea personală şi ce l-a ajutat pe el să cultive această abilitate, Sebastian Dobrincu a precizat că şi simplu fapt că „ești suficient de motivat încât să îți dedici tot timpul în a învață ceva nou, este un mod de a exprima disciplina față de tine însuți”.

„Eu cel puțin mă bazez pe disciplinele pe care le-am acumulat de-a lungul anilor, fie că vorbim de rutina zilnică, de sportul pe care îl fac zilnic, de pauzele pe care mi le-am implementat strict religios, chiar la anumite ore fixe. Cred că genul acesta de rutine, de lecții pe care ți le impui singur, cred că te disciplinează mai mult decât orice în viață„, a mai spus Sebastian Dobrincu la Antena 3.

Sursa:antena3.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *