Consiliul Local al Tinerilor Liceeni, la Botoșani: 23 de elevi vor face parte și se vor implica în problemele comunității

Elevii botoșăneni vor forma un consiliu local “din umbră”, for în care vor propune și vor analiza și vor dezbate proiectele importante pentru comunitate. Palatul Copiilor Botoșani în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Botoșani implementează până în 15 noiembrie 2021 în municipiu proiectul ”Îmi pasă, mă implic”. Toate liceele din municipiul Botoșani vor avea reprezentare în Consiliul Local al Tinerilor Liceeni, cadrul în care tinerii vor putea să-și exprime părerile asupra unor proiecte importante pentru comunitate, se arată într-un comunicat remis de Palatul Copiilor Botoșani. CLTL va fi organizat după modelul consiliilor locale.

Scopul proiectului pe care dorim să-l implementăm  este creșterea nivelului de educație cetățenească al tinerilor, iar  obiectivul principal este  informarea și  instruirea  unui număr de 23 de elevi în vederea unei mai bune cunoașteri a administrației publice locale și a mecanismelor de funcționare ale acesteia. Practic oferim copiilor noștri posibilitatea de a se implica activ în problemele comunității și a înțelege mecanismele legislative de soluționare și de gestionare a acestora. Eu sunt convinsă că aleșii locali botoșăneni se vor uita cu atenție la dezbaterile  Consiliului Local al Tinerilor Liceeni care, de ce nu,  ar putea forma viitorii reprezentanți ai administrației locale a municipiului”, a declarat Mihaela Huncă, directorul Palatului Copiilor Botoșani.

Potrivit sursei citate, înființarea Consiliului Local al Tinerilor Liceeni este unul din cele trei proiecte pentru elevi pe care Palatul Copiilor Botoșani in parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret le  va  implementa in perioada următoare.  Astfel elevii se vor putea întrece și  în concursul ”Botoșani – Povestea artei și a culturii”, unde se va pune accent pe cunoașterea oamenilor de seamă  botoșăneni și promovarea județului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *