Alertă meteo! Județul Botoșani, sub Cod galben de ploi și vijelii

Meteorologii au emis, luni, dimineață, un nou Cod galben de ploi și vijelii pentru județul Botoșani. Potrivit ANM, avertizarea este valabilă între 31 mai, ora 12:00 – 01 iunie, ora 21:00.Fenomene vizate: ploi însemnte cantitativ, instabilitate atmosferică temporar accentuată.

 În intervalul menționat, în Dobrogea, în estul și nord-estul Munteniei și în jumătatea de sud a Moldovei va ploua însemnat cantitativ. În Banat, Crișana, Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, în vestul și nord-vestul Munteniei, precum și în jumătatea de nord a Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și, izolat, grindină.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și, pe arii restrânse, 40…50 l/mp.

De asemenea, ANM a mai emis și o informarea meteo, valabilă între 31 mai, ora 10:00 – 02 iunie, ora 10:00.  În intervalul menționat, în majoritatea regiunilor, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină.  În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…30 l/mp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com