Bişniţă pe internet cu tichetele Rabla electrocasnice. Cu cât sunt scoase la vânzare!

electrocasnice, stiri, botosani, programul rabla, mediuRomânii fac din nou bişniţă cu banii statului. De această dată, prin programul Rabla Electrocasnice. Internetul este împânzit de anunţuri prin care beneficiarii tichetelor de 500 de lei scot la vânzare voucherele la preţuri curprinse între 70 şi 250 de lei. Avocaţii spun însă că cei care vând aceste tichete comit infracţiuni pentru care riscă amenzi usturătoare.

Unii români şi-au făcut un mic business din comerţul cu tichete Rabla electrocasnice şi se simt îndreptăţiţi să fie plătiţi pentru efortul de obţine voucherul.

Discuţia între reporter şi vânzător:

Vânzător: Nu am ştiut dacă o să le folosesc sau nu şi am făcut două conturi.

Reporter: Preţul e negociabil?

Vânzător: Nu e negociabil. Am mai avut și am mai dat niște vochere și s-au dat foarte bine.

Mulţi dintre cei care pretind bani pentru vouchere nu pun clientului la dispoziţie un electrocasnic vechi care să fie dat la schimb.

Reporter: Şi, electrocasnicul defect îl daţi tot dumneavoastră?

Vânzător: Nu, nu am elecrocasnice.

Reporter: Acolo la casierie, nu verifică CNP-ul? Dacă este, pot să merg cu dumneavoastră.

Dan Trifu, preşedintele Fundaţiei Eco-Civica, susţine că programul nu îşi atinge scopul, acela de a reduce poluarea.

„Creează pur şi simplu o bişniţă reală, greu de controlat. Este clar că aici intervin şi cei care vând produsele respective, pentru că nu verifică în amănunt tot ce înseamnă datele de pe vouchere. Normal, voucherul nu este transmisibil. Ar trebui să nu le accepte voucherul”, spune Dan Trifu.

Cei care practică negoţul cu vouchere comit mai multe infracţiuni

„Nu este vorba doar de fals în declaraţiile respective, ci şi de uz de fals, pentru că ei uzează de falsul pe care l-au produs, respectiv declară că au un produs vechi, un electrocasnic vechi care se înscrie în program şi vor să îl schimbe, când de fapt, ei nu au nici acel produs, ba chiar mai mult de atât, folosesc acea declaraţie pentru a vinde şi pentru a obţine un profit, pentru a obţine până urmă un venit nejustificat de pe urma statului”, adaugă Adrian Cuculis, avocat.

Pentru a obţine un voucher, persoana interesată trebuie să completeze o declaraţie pe propria răspundere prin care să se angajeze că va preda aparatul vechi. Din momentul obţinerii hârtiei, în 15 zile trebuie cumpărat aparatul.

Sursa> antena 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *