FOTO! Patronii restaurantelor și hotelurilor din Botoșani, atenționare de la prefectul Dan Nechifor: Aveți grijă că se vor face verificări!

Prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, i-a atenționat, vineri, pe prestatorii locali HoReCa, să nu organizeze, la sfârșitul acestei săptămâni, nunți și petreceri, având în vedere că noile măsuri de relaxare anunțate de Guvern vor intra în vigoare de pe 1 iunie.

Avem semnale că în acest week-end urmează să se organizeze nunți și alte petreceri. Vă rugăm să țineți cont că încă sunt interzise aceste evenimente. După 1 iunie, dacă se modifică legislația, se vor putea organiza. Vom vedea exact ce spun actele normative și normele de aplicare. Până atunci aveți grijă că încă se vor face verificări prin echipaje mixte MAI- DSP- DSVSA.”, a fost avertismentul prefectului Dan Nechifor.

La discuții au fost prezenți comandanții structurilor Ministerului de Interne cu atribuții de control, dar și șefii structurilor pentru protecția consumatorilor, sănătatea publică și siguranța alimentelor.

În așteptarea ridicării, fie și parțiale, a restricțiilor privind organizarea nunților, banchetelor și botezurilor, reprezentanții marilor restaurante din Botoșani au solicitat prefectului să completeze, dacă va fi cazul, cadrul legal. Ei au cerut clarificarea procedurii de verificare a participanților în ideea de a se ști dacă sunt sau nu imunizați împotriva COVID 19. Potrivit reprezentanților Prefecturii, această responsabilitate cade în sarcina organizatorului petrecerilor. În cazul în care vor încălca preverile legale, aceștia vor suporta consecințele legii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *