Vrei să-ți actualizezi televizorul? Top 4 cele mai interesante inovații Smart TV de care trebuie să știi în 2021

Televizoarele inteligente au evoluat atât de rapid, încât este greu de crezut că au ajuns să fie comercializate abia acum câțiva ani. Aceste dispozitive continuă să se dezvolte, producătorii căutând modalități cât mai competitive de a inova funcționalitatea și calitatea imaginilor. Însă, în 2021, televizoarele smart au ajuns la un alt nivel. Află mai multe în acest articol!

Cele mai notabile inovații în materie de TV-uri inteligente de anul acesta

 

  • Afișaje 4K și 8K

 

Calitatea imaginii unui ecran este datorată numărului de pixeli pe care dispozitivul îl poate afișa pe ecran. Astfel, cu cât mai mulți pixeli unici pot fi afișați orizontal și vertical, cu atât imaginea este mai realistă. Gama actuală de dispozitive high-tech este între 720p HD și 1080p HD, și variază până la standardul de înaltă definiție cunoscut și ca 4K, despre care se spune că este cea mai bună alegere, mai ales atunci când vine vorba de raportul calitate-preț. Dacă îți dorești o actualizare a vechiului TV cu tehnologia 4K, atunci poți comanda unul dintre televizoarele smart de pe Dexo.ro și astfel ai ocazia să beneficiezi de performanță și calitate la prețuri avantajoase! Mai mult, producătorii de TV-uri smart au trecut la următorul nivel în acest an și au lansat modelul 8K, despre care se spune că afișează imagini aproape identice cu cele percepute de ochiul uman. Deși tehnologia este impresionantă, televizoarele de acest gen au costuri de pornire de la cateva mii de dolari, iar experții prezic faptul că prețul nu va scădea foarte mult în următorii ani. 

 

  • Programare HDR

Dispozitivele programate cu HDR permit conținutului video să fie vizualizat prin intermediul unei game mai largi de culori și afișaje decât televizoarele tradiționale. Pentru a oferi imagini cât mai aproape de realitate, televizoarele compatibile HDR trebuie să fie echipate cu un sistem special de iluminare. 

În 2021, HDR este disponibil în mai multe formate. De pildă, profilul HDR10, care este standardul industrial actual, adaugă metadate dinamice pentru o ajustare mai precisă a luminozității pe scenă. Printre formate se mai numără Dolby Vision și Atmos. Deși sunt tehnologii recente, platformele de streaming s-au adaptat rapid și au lansat deja suport pentru Dolby Vision și HDR10. 

 

  • Codec de ultimă generație

Conținutul media prin intermediul platformelor de streaming a devenit atât de populară încât, din perspectiva lățimii de bandă, datele trebuie stocate cât mai eficient posibil pentru a nu experimenta afișaje de proastă calitate sau buffering. Codecurile video sunt în permanență îmbunătățite pentru a facilita transmiterea în flux a unor videoclipuri de calitate tot mai înaltă, fără a depăși viteza de descărcare a utilizatorului. Cea mai recentă inovație în codarea video este H.266 VVC, care oferă un raport de compresie cu până la 50% mai mare decât ultimul codec HEVC, lansat în urmă cu 8 ani.

 

  • Tehnologia OLED

În prezent, cele mai de calitate TV-uri sunt cele cu tehnologie cu diode emițătoare de lumină organică sau, pe scurt, OLED. Spre deosebire de LCD-uri, care nu își pot produce propria lumină, OLED-urile creează lumină odată ce sunt conectate la o sursă electrică. Asta înseamnă că afișajele OLED pot opri în întregime pixelii individuali, creând un negru perfect. Mai mult, OLED-urile pot fi extrem de eficiente din punct de vedere energetic, unele modele consumând doar 50 de wați atunci când ecranul este complet negru. 

Un dispozitiv smart poate fi atât o sursă de divertisment foarte la îndemână, cât și un instrument practic pentru munca de acasă. Datorită acestor calități, tv-ul a devenit în pandemie chiar și mai popular decât telefonul mobil. Așadar, pentru a avea cea mai bună experiență în fața TV-ului, este important să fii la curent cu ultimele noutăți și să investești în cele mai bune tehnologii! 

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *