Copil-minune al şahului. La doar 8 ani, Vladimir învinge adulţi în sportul minţii

Şahul este, poate, singurul sport la care un copil de 8 ani poate învinge un sportiv de performanţă adult. Vladimir Sofronie din Braşov are numai 8 ani şi rezultate excelente la şah, între care victorii împotriva mai multor adulţi care au un punctaj foarte mare faţă de al lui.    La o vârstă la care alţii abia învaţă să vorbească, Vladimir ştia cum se mută fiecare piesă, ce înseamnă şah şi chiar cum se dă un mat.

La 4 ani, băieţelul deja practica acest sport în mod organizat, la clubul părinţilor săi. Micuţul a arătat încă de mic o pasiune deosebită pentru acest sport, chiar dacă îi place să joace şi fotbal şi o face aproape în fiecare zi. În ultimii doi ani, Vladimir a obţinut mai multe medalii la Campionatele Naţionale de Şah.

Anul trecut s-au ţinut doar Campionatele Naţionale Şcolare şi Vladimir s-a întors atunci cu patru medalii: trei de aur şi una de argint. Anul trecut nu a reuşit să cucerească aurul tocmai la această probă, care este cea mai importantă. Anul trecut, la şah clasic a luat argintul şi aurul l-a luat la celelalte. Şi, atunci, noi tot anul am muncit ca să câştigăm la proba aceasta, deoarece proba de şah clasic este considerată, nu numai de noi, ci de toţi specialiştii în şah, proba cea mai importantă. Ne bucurăm că a obţinut anul acesta titlul la şah clasic, cu 8 puncte şi jumătate din nouă, adică a făcut o singură remiză şi a câştigat toate celelalte partide”, a povestit Claudia Sofronie, mama lui Vladimir.

Sursa: Adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *