Critici vehemente în ședința de Consiliu Județean la adresa conducerii Nova Apaserv. Consilier: Managementul este prost și defectuos

Consilierii județeni au criticat vehement situația în care se află societatea Nova Apaserv. Nemulțumirile au plecat de la datoriile pe care le are operatorul de apă și de la faptul că anual Consiliul Județean alocă bani din bugetul județului, fără rezultat. Consilierul județean Viorel Iliuță a declarat situația financiară de la Nova Apaserv se datorează unui management defectuos.

„Managementul operatorului este responsabil în primul rând pentru starea de fapt și în consecință pentru rezultatul obținut. Lipsa unei restructurări a activității și a așezării companiei pe baze sănătoase nu poate duce decât la un rezultat previzibil. Lipsa de eficență a operatorului nu poate fi acoperită la nesfârșit de majorări de tarife și de majorări de capital din partea acționarilor”, a precizat Viorel Iliuță.

Și consilierul social-democrat Sergiu Marian  a acuzat faptul că reprezentanții operatorului de apă cer anual majorare de capital, fără nicio rațiune. Acesta a declarat totodată că societatea Nova Apaserv este una corporatistă, având în vedere salariile directorilor.

De 11 ani se cerere majorare de capital, dar nu știu care au fost rațiunile. Managementul este prost și dezastruos (…)  Nu am auzit niciodată să se spună că noi, în calitate de directori, renunțăm la cota variabilă datorită managementului defectuos. (…)  Dumneavoastră luați bani de la cetățeni, de pe canalizare, meteo, de la Consiliul Județean și de la guvern, dar dvs. ce faceți? îmi pun o întrebare. (…) Sediu nu aveți, metrologie nu aveți. dar salariile sunt pe măsură”, a spus consilierul Sergiu Marian, multe dintre reproșuri fiind adresate directorului economic al societății.

Consilierii au cerut ca odată cu numirea noilor membri în Consiliul de Administrație să se facă un plan de redresare a societății.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *