Unele centre fixe de vaccinare din Botoșani s-ar putea închide. Vezi motivul!

Unele centre fixe de vaccinare anti COVID din Botoșani ar putea fi închise ori să funcționeze doar într-un anumit interval orar, după ce s-a înregistrat o scădere a botoșănenilor care vor să se imunizeze. Luni, de exemplu, doar 216 botoșăneni s-au vaccinat în centrele fixe cu prima doză. Prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, spune că atâta timp căt nu va exista adresabilitate în centrele fixe de vaccinare, se va merge cu echipele mobile, îndeosebi în mediul rural.

”Centrele fixe vor funcționa tot timpul cât vor fi solicitări. Neavând solicitări la centrele fixe de vaccinare, atunci personalul trebuie reorientat către mediul rural, unde persoanelor le vine greu să meargă către centrul de vaccinare”, a spus prefectul.

De partea cealaltă, directorul Direcției de Sănătate Publică Botoșani, medicul Monica Adăscăliței, a declarat că se vor face noi campanii de informare în județ, pentru a determina cât mai multe persoane să se imunizeze împotriva noului virus.

Vom face aceste campanii de informare, dar vaccinare este opțională, nu obligatorie și rămâne la latitudinea fiecăruia dacă se va mai vaccina.  Vom face o analiză și, probabil, unele centre se vor închide”, a precizat Adăscăliței.

Județul Botoșani se află în coada clasamentului pe țară în ceea ce privește vaccinarea anti COVID.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *