Județul Botoșani intră sub Cod galben de ploi torențiale și vijelii. Avertismentul ISU către populație!

Astăzi, începând cu ora 15:00, meteorologii au emis un Cod Galben de ploi torențiale, grindină și descărcări electrice pentru județul Botoșani, valabil până pe 26 mai, la ora 11:00. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp. În acest context, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență, se arată într-un comunicat al ISU.
Recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale. De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora”, se arată în comunicatul ISU Botoșani.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *