Primarul municipiului Botoșani: Iau în calcul construirea unui nou sistem de iluminat public

Reprezentanții Primăriei Botoșani vor face noi demersuri către EON, în vederea preluării sistemului de iluminat public din municipiu, a declarat primarul Cosmin Andrei. Acesta spune că va face o adresă către companie pentru a prelua sistemul de iluminat public, iar dacă nu se va ajunge la o înțelegere, primarul a anunțat că ia în calcul realizarea unui nou sistem de iluminat public.

Vom face o adresă pentru a purta discuții, în continuare, pentru preluarea acestui sistem de iluminat public, dacă el va mai fi necesar și vom fi eligibili pentru reeabilitarea lui, dacă nu, iau în calcul construirea unui nou sistem de iluminat public, chiar dacă acest lucru se va face pe suprafețe restrânse, urmând să-i solicităm deținătorului să dezafecteze rețeau existentă”, a adeclarat Cosmin Andrei.

Primarul municipiului Botoșani susține că rețeau de iluminat este foarte veche și deseori pune probleme.

Această rețea este foarte veche și creează foarte multe probleme. Avem deseori zone extinse în municipiul Botoșani care nu sunt alimentate, avem intervenții care sunt întârziate pentru refacerea acestor deficiențe, avem corpuri învechite, stâlpi care sunt afectați, cabluri în subteran care se defectează foarte des”, a adăugat edilul.

În urmă cu câțiva ani, reprezentanții Primăriei Botoșani au purtat negocieri cu proprietarul rețelei de iluminat public în vederea preluării acesteia, însă prețul cerut a fost unul mare,  de peste 10 milioane lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *