Învățământ superior la Botoșani din anul universitar 2021-2022. Câte locuri sunt disponibile și la ce specializări se vor face înscrieri din toamnă!

Botoșaniul va organiza, din toamna acestui an, studii universitare de licență, dar și de master în cadrul Universității ”Al.I. Cuza” din Iași. Anunțul a fost făcut luni, într-o conferință de presă, de primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, și de președintele Consiliului Județean, Doina Federovici.

Cosmin Andrei a declarat că pentru anul universitar 2021-2022 vor fi disponibile, la Botoșani , 50 de locuri pentru programele de licență și alte 50 de locuri la master. Potrivit sursei citate,  Universitatea Al I.Cuza a transmis că au fost acreditate pentru Botoșani specializările: finanțe-bănci– studii universitare de licență, învățământ la distanță-25 de locuri cu taxă; administrație publică-studii universitare licență, învățământ la distanță 25 locuri cu taxă; retorica discursului științific, literar, jurnalistic, publicitar și electoral -studii universitare de master, învățământ cu frecvență-nouă- locuri la buget și 16 locuri cu taxă, drept privat-studii universitare de master-învățământ cu frecvență-10 locuri la buget și 15 cu taxă.

În toamnă vom avea înscrieri la Botoșani pentru învățământ superior la Universitatera AL I Cuza. Aveste specializări au fost acreditate de Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior, iar două din ele, asistență socială și relații publice și publicitate, sunt în curs de acreditare. Dacă vor veni documentele de la universitate în ceea ce privește acreditarea și acestor două specializări, vom putea avea înscrieri  la Botoșani și pentru acestea. Cu alte cuvinte, anul universitar 2021-2022 va începe și la Botoșani, odată cu înscrierea botoșănenilor de orice vârstă la aceste studii universitare, care vor avea loc la Colegiul Național ”A.T.Laurian”. Sunt foarte încântat că una din promisiunile noastre electorale s-a concretizat și se materializează la aproximativ șase-șapte luni de la preluarea mandatului”, a precizat primarul municipiului Botoșani.

Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, a precizat că acesta este un început pentru învăţământul universitar de stat şi că vor fi făcute demersuri pentru a lărgi această ofertă educaţională.

Iată că am reușit să urnim lucrurile și în această zonă în care foarte puțini au fost cei care ne-au dat șanse de reușită, în momentul în care noi am făcut acel anunț. Cu sprijinul rectorului universității, Tudorel Toader, am reușit ca din toamnă să se poată organiza aici, la Botoșani, studii universitare de licență, dar și de master, și, astfel, pe 1 octombrie va exista și la Botoșani Gaudeamus igitur pentru primii 100 de studenți: 50 la programe de licență și 50 la programele de master”, a spus Doina Federovici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *