Botoșănean, șef la RAR, arestat pentru luare de mită. Drumul de la șofer la șef de instituție

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 20 mai 2021, a botoșăneanului Dragoș Mandache, fost coordonator zonal al Departamentului Inspecții Tehnice Periodice și Supraveghere Parc Național de Vehicule din cadrul R.A.R. Acesta este cercetat pentru comiterea a trei infracțiuni de luare de mită, dintre care una în formă continuată.

Prezenta cauză are ca obiect modalitatea în care mai mulți inspectori tehnici atestați R.A.R. ar fi dezvoltat și perfectat o practică de a pretinde și primi sume de bani, pentru a atesta în mod nereal efectuarea inspecției tehnice periodice a vehiculelor, fără ca acestea să fie efectiv prezente. În acest context, în perioada 2019 – 2021, inculpatul Mandache Dragoș, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins și primit, de la un inspector tehnic de la o stație autorizată R.A.R, sumele de 12.000 euro și 10.000 lei pentru:  a soluționa într-o manieră favorabilă o sesizare referitoare la încălcarea reglementărilor privind inspecția tehnică periodică a vehiculelor în stația unde acesta își desfășura activitatea, a declara admiși la programul de reatestare ca inspector tehnic, pe el și o altă persoană,  a desemna ca inspector la monitorizarea de fond o anumită persoană,  pentru a nu sancționa stația unde inspectorul își desfășura activitatea pentru nefuncționarea camerelor video”, spun procurorii.

Ulterior, botoșăneanul Dragoș Mandache a fost arestat preventiv.  Dragoş Mandache, membru PNL încă din perioada în care filiala era condusă de Relu Fenechiu şi Cristian Adomniţei, acestuia din urmă fiindu-i într-o perioadă şofer, a fost în acea perioadă şi preşedinte al Euroregiunii Siret-Prut-Nistru. Ba chiar, în alegerile locale din 2016, el a figurat pe lista extinsă a PNL pentru o funcţie de consilier judeţean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *