Ai nevoie de o mașină nouă? Iată 5 motive care te vor convinge că LEASINGUL OPERAȚIONAL este cea mai bună alegere!

Există întotdeauna motive întemeiate pentru a opta pentru un leasing, mai ales în contextul situației globale din prezent. În ultimii ani, închirierea de mașini pe termen lung a devenit foarte populară în România, contractele de acest tip fiind ingrediente de bază în planificarea afacerilor de succes, mai ales în cazul vehiculelor. Te întrebi dacă leasingul operațional este potrivit pentru tine? Află mai multe în acest articol!

Un contract de leasing presupune închirierea unuia sau mai multor bunuri, pe o perioadă determinată. De pildă, un contract de leasing operațional pentru automobile, precum cel oferit de Businesslease.ro, reprezintă o oportunitate pentru persoanele juridice de a intra în posesia mașinilor dorite, prin externalizarea serviciilor de mentenanță și gestionare a unui autovehicul sau a unei flote. Deși locatarul-utilizator, adică persoana care optează pentru leasing, nu are titlu legal asupra activelor, aceasta are parte, totuși, de o serie de beneficii – 0% avans, costuri deductibile, dar și lipsa grijilor atunci când vine vorba de plata taxelor de înmatriculare sau de mediu. Pe scurt, un contract de leasing distribuie costul în numerar al locatarului-utilizator, pe întreaga perioadă contractuală.

Iată care sunt motivele pentru care să optezi, în calitate de persoană juridică, pentru un leasing operațional

 

  • Este o investiție pe termen lung

Companiile de leasing auto funcționează ca brokeri independenți de vehicule, obținând în permanență cele mai bune oferte, în timp real, de la toate companiile financiare majore și reprezentanțe din țară și străinătate. Acest lucru înseamnă că o companie de încredere poate oferi unele dintre cele mai competitive tarife disponibile pe piață, lucru ce ar putea contribui la reducerea costurilor lunare.

 

  • Nu riști de pe urma valorii reziduale

Atunci când achiziționezi o flotă prin firmă, este necesar să iei în considerare faptul că vehiculele trebuie vândute atunci când nu mai îndeplinesc criteriile de utilizare. Astfel, obținerea valorii reziduale corecte necesită o experiență deosebită, mai ales în cazul regulilor de impozitare ecologice care au fost implementate în ultimii ani în Europa. Mai mult, vânzarea unui automobil nu este dificilă doar din punct de vedere logistic și administrativ, ci implică și un mare risc financiar. Pe de altă parte, în cazul leasingului operațional, acest risc este suportat integral de compania cu care alegi să-ți închei contractul. 

 

  • Costurile pentru administrarea unei flote auto sunt reduse 

În general, administrarea flotelor de mașini este foarte costisitoare, dar nu și în cazul leasingului operațional. Contractul include din start toate cheltuielile de funcționare, drept urmare costurile de administrare sunt relativ mici. 

 

  • Ai ocazia de a conduce o mașină sustenabilă

Cu standarde europene din ce în ce mai stricte privind emisiile de CO2, scăderea în popularitate a motoarelor cu ardere internă va fi inevitabilă. Astfel, leasingul operațional este cea mai la îndemână metodă de a trece la o flotă de mașini electrice sau hibride! Dat fiind faptul ca plătești doar deprecierea mașinii în perioada de închiriere, și nu valoarea acesteia,  plățile lunare vor fi de obicei mult mai mici în comparație cu alte forme de finanțare, astfel încât să poți închiria cele mai potrivite mărci pentru tine și afacerea ta!

 

  • Te poți bucura de avantajele tehnologiei moderne

Dacă optezi pentru un model recent, poți beneficia de cele mai noi tehnologii lansate de producătorii auto. Printre tehnologiile populare, introduse recent, se număra frânarea de urgență autonomă și parcarea automată.

Cu atâtea beneficii, nu este de mirare că tot mai multe firme apelează la leasingul operațional pentru a-și extinde afacerile. Așa ca nu mai sta pe ganduri și contactează cea mai apropiată companie de leasing, pentru a te bucura de avantajele unui astfel de contract pentru tine și business-ul tău!

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *