Anunţ! Primăria Mihai Eminescu informează populaţia cu privire la desfăşurarea Recensământului Agricol

Primaria Mihai Eminescu, stiri, BotosaniPrin prezentul comunicat, Primăria comunei Mihai Eminescu aduce la cunoştinţă locuitorilor comunei ca  în perioada 10 mai- 31 iulie 2021 se desfasoara Recensamantul General Agricol.

Legislaţia europeană referitoare la structura exploatațiilor agricole şi recomandările Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) prevăd organizarea şi efectuarea de recensăminte generale agricole la intervale de 10 ani.

Astfel, Recensământul General Agricol efectuat in acest an va evidenţia schimbările intervenite de la Recensământul General Agricol 2010, referitoare la caracteristicile structural ale exploatațiilor agricole, în ceea ce priveşte situația suprafețelor agricole utilizate, a suprafețelor aflate sub restricţii de mediu, a efectivelor de animale şi adăposturile pentru animale, a persoanelor care au lucrat în agricultură, măsurile de dezvoltare rurală, etc.

In acest sens, aducem la cunostinta ca in cadrul Recensamantului General Agricol, faza de colectare a datelor referitoare la caracteristicile explotatiilor agricole, seful explotatiei agricole ARE OBLIGATIA sa furnizeze recenzorilor date si informatii corecte si complete, de asemenea sa respecte si sa nu obstructioneze activitatea personalului de recensamant in teritoriu si sa prezinte, pentru inregistrarea corecta a datelor de identificare a personelor, un act de indentitate valabil.

Subliniem ca datele individuale inscrise in chestionarul de recensamant sunt confidentiale si sunt utilizate numai in scopuri statistice, iar codul numeric personal colectat la recensamant este criptat.

Pe toata perioada de recenzare, personalul de recensamant in teritoriu se identifica prin prezentarea legitimatiei care ii atesta calitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *