Firme amendate de polițiștii botoșăneni pentru nesemnalizarea corespunzătoare a lucrărilor la drumul public. Au pus și restricții de circulație fără avizul poliției rutiere

lucrari drumuri- montare sensori in asfalt- botosaniDouă firme care realizează lucrări la drumurile din județul Botoșani au fost sancționate de polițiști în urma unor controale. În perioada 19-20 mai 2021, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au organizat o acțiune pentru verificarea legalității lucrărilor la partea carosabilă, a drumului public și pentru verificarea respectării de către societățile care execută astfel de lucrări a obligațiilor legale de semnalizare corespunzătoare, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

Potrivit sursei citate, în urma desfășurării activităților au fost verificate 33 de artere rutiere, fiind identificate 16 lucrări la partea carosabilă, iar la 4 dintre acestea au fost constatate nereguli.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002  în valoare de peste 9.000 de lei, dintre care 3 pentru nesemnalizarea corespunzătoare a lucărilor la drumul public și 3 pentru instituirea de restricții de circulație pe drumul public fără avizul poliției rutiere.

”De asemenea, au fost transmise trei informări către administratorul drumului public pentru remedierea deficiențelor de semnalizare rutieră constatate.  Astfel de activități vor fi desfășurate și în perioada următoare”, a precizat Nenișcu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *