O stradă din municipiul Botoșani intră în reabilitare. În zonă se vor face locuri de parcare și se vor moderniza și trotuarele

O stradă pietruită din municipiul Botoșani intră în reabilitare. Este vorba de strada I.L. Caragiale, care va fi modernizată cu 2,1 milioane lei, a anunțat joi, într-o conferință de presă, primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei.

Potrivit acestuia, la licitația deschisă s-a prezentat o singură ofertă. iar în urma evaluării, Municipiul Botoșani, ca autoritate contractantă, a stabilit oferta câștigătoare, propusă de Asocierea SC Transasfalt Prod SRL și SC Symmetrica SRL.

Contractul, în valoare de 2,120.779,50 de lei, fără TVA, urmează să fie semnat pe data de 28 mai 2021. Finanțarea acestui obiectiv va fi asigurată din bugetul local iar ordinul de începere a lucrărilor va fi dat după semnarea contractului. Astfel, una din străzile pietruite ale orașului, inlcusă în programul de investiții, va fi asfaltată”, a precizat Cosmin Andrei.

Lucrările presupun îmbrăcăminte asfaltică nouă pe toată lungimea celor 582 de metri liniari, reabilitarea a 1.760 metri pătrați de trotuare, cu pavele pietonale și borduri, rezolvarea scurgerii apelor prin sistemul de canalizare pluvială, semnalizare rutieră, marcaje, amenajarea unor locuri de parcare, amenajare acces proprietăți și racorduri cu străzile învecinate

În urma acestui proiect de reabilitare, strada va avea două benzi de circulație, pe o lățime totală de 6 metri, câte 3 metri per bandă, iar trotuarele, de 1 metru –  1.5 metri, în funcție de distanța dintre carosabil și limita de proprietate. Investiția se estimează a fi finalizatăe în luna noiembrie 2021.

Reabilitarea acestei străzi va oferi un cu totul alt aspect cartierului, având în vedere că și strada Iuliu Maniu este complet reabilitată. În completarea celor două străzi va veni și strada Grăniceri”, a mai spus primarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *