Primarul municipiului Botoșani: Sunt probleme la Teatrul ”Mihai Eminescu” în ceea ce privește consolidarea clădirii. Vom închide contractul chiar forțat

Divergențe între reprezentanții Primăriei Botoșani și cei ai firmei care realizarea lucrările de consolidare a Teatrului ”Mihai Eminescu” de la o factură de 1,2 miliaone lei. Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a declarat joi, într-o conferință de presă, că firma care realizează lucrarea, respectiv LDC Trust Construcții MV SRL Botoșani, a solicitat o sumă suplimentare față de cea stabilită în contract, sumă care nu va fi plătită de municipalitate. Edilul a spus că dacă nu va ajunge la un numitor comun cu constructorul, va fi în situația de a face o evaluare a lucrării cu Inspectoratul de Stat în Construcții pentru închiderea forțată a contractului, fără o recepție.

În acest moment sunt probleme la Teatrul ”Mihai Eminescu” în ceea ce privește consolidarea clădirii. Lucrările sunt aproape finalizate, dar am primit o factură din partea constructorului prin care ni se solicită o sumă de aproximativ 1,2 milioane lei pentru ultimele lucrări care s-au făcut acolo. În urma verificării devizului pentru plata acestor bani, colegii au ajuns la concluzia că se poate plăti pe lucrări ofertate și pe ceea ce s-a făcut la teatrul Mihai Eminescu în ultima perioadă o sumă de aproximativ 150.000 lei, ori diferența este foarte mare. Am avut discuții în contradictoriu, pe alocuri tensionate cu constructorul, și nu am ajuns încă la un numitor comun. Lucrările au fost suspendate la Teatrul Mihai Eminescu pe partea de consolidare, motivat de faptul că am fost într-o situație sanitară dificilă și nu s-a putut lucra. Am făcut o adresă prin care ridicăm această suspendare, de pe 28 mai, în interiorul contractului mai fiind doar cinci zile de lucrări efective, perioadă după care vom închide acest contract, chiar dacă va trebui să o facem într-un mod forțat, fără solicitare din partea constructorului pentru recepție. Lucrările sunt gata. Sunt aspecte nesemnificative care pot fi rezolvate într-o zi -două. Noi nu putem plăti această factură, pentru că este o sumă clară stabilită în contractul de lucrări, care nu poate fi depășită. Se impută faptul că a fost emisă o dispoziție de șantier cu lucrări suplimentare, dispoziție care nu este asumată de către primărie și că aceste lucrări suplimentare s-au executat. Aceasta este motivația constructorului”, a afirmat primarul Cosmin Andrei.

Lucrările pentru consolidarea Teatrului Mihai Eminescu au început în luna mai 2019 și au avut o valoare de 2,8 miloane lei fără TVA. Edilul a anunțat că săptămâna viitoare va fi ridicată pe SICAP și licitația privind reabilitarea clădirii teatrului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *