Primăria Botoșani a contestat executarea silită la două instanțe

Primăria municipiului Botoşani a depus contestație la executarea silită, prin care este obligată la plata a 100 milioane lei. Potrivit primarului municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, prin contestația care a fost depusă la două instanțe se solicită oprirea executării.

S-au depus contestații la două instanțe: o dată la Judecătoria Botoșani să amânăm pentru șase luni de zile executarea, pentru că ne permite legea, și a doua la Curtea de Apel Suceava pentru oprirea executării, motivat de faptul că procesul nu s-a terminat, judecata pe fond poate fi reluată în funcție de decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție, unde am depus recurs și care poate fi favorabil și poate fi întoarsă judecata pe fond. Am solicitat oprirea executării silite”, a precizat Cosmin Andrei.

Primăria Botoșani a primit două somații pentru plata unor datorii uriașe din cauza fostei societăți Termica. Este vorba de o somație privind plata a peste 89 milioane lei și o alta privind achitarea sumei de peste 9,3 milioane lei.

Primarul municipiului Botoșani a declarat, în urmă cu câteva săptămâni, că prin plata acestor datorii, primăria ar intra în faliment. Bugetul municipiului Botoșani pe un an este de 200 milioane lei, din care 32 milioane lei reprezintă partea de dezvoltare și restul partea de funcționare, iar datoria se ridică la 100 milioane lei, adică jumătate din bugetul municipiului.

Asta ar însemna că trebuie să închidem curentul electric, iluminatul public, să nu mai plătim salarii, subvenții și drepturi sociale”, a spus Cosmin Andrei.

Primăria Botoșani, cu executorul judecătoresc la ușă. Municipalitatea, pusă la plata unei sume uriașe. Primarul Cosmin Andrei: Asta ar însemna că trebuie să închidem curentul electric, iluminatul public, să nu mai plătim salarii

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *