Cum ar putea să câștige copiii bani. „Cine adună 10 sticle are 5 lei”. Anunț de ultimă oră al ministrului Mediului

Și copiii pot câștiga bani. Cine adună 10 sticle de plastic, va putea câștiga 5 lei, arată ministrul Mediului. Pe data de 25 mai, demnitarul va prezenta guvernanților forma finală a actului normativ care va fi dată mai departe spre analiză.

Ministrul Mediului a vorbit, pe data de 18 mai, despre o modalitate prin care copiii pot face bani. Anunțul demnitarului Tanczos Barna se referă la sticlele din plastic, care vor avea, potrivit propunerii din partea Ministerului, o garanție de 50 de bani. Condiția este ca sticla din plastic să aibă până în trei litri, scrie evz.ro.

„Cine adună 10 sticle are 5 lei”, a explicat ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Conform declarațiilor politicianului, acest demers ar putea genera un venit interesant pentru copiii care nu vor să arunce sticlele. „Poate să fie un venit interesant pentru copii, care se duc după aceea și mănâncă ceva. Nu se va mai arunca sau dacă cineva găsește o sticlă, cu siguranță ridică sticla și merge și o predă la o stație automată”, a spus ministrul Tanczos Barna.

Ce sticle vor putea fi predate

Potrivit explicațiilor oferite de reprezentantul Ministerului Mediului, la stațiile automate vor putea fi predate sticle de plastic chiar și fără dop. Trebuie subliniat însă, că recipientele care vor fi acceptate în cadrul programului în cauză pot fi colectate doar după debutul acestuia.

„Vor putea fi predate și sticlele de plastic fără dop, dar vor trebui să fie sticle colectate după pornirea programului, adică sticlele de acum 5 ani care sunt aruncate în natură nu pot fi predate, pentru că sistemul așa funcționează”, a explicat ministrul Tanczos.

„După pornirea programului, fiecare sticlă o să aibă un marcaj care o identifică în sistem și din momentul acela se pot preda”, a spus demnitarul.

Ministrul a mai transmis, în cadrul Digi24, că pe data de 25 mai va prezenta guvernanților forma finală a actului normativ, care va fi dată mai departe spre analiză.

„Săptămâna viitoare, probabil că marți, voi prezenta actul normativ în forma finală în coaliție și intră în analiza interministerială. O asumă coaliția, partidele de guvernământ și intră în circuitul de avizare”, a anunțat Tanczos Barna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *