Cum să îți creezi grădina de vis, perfectă pentru zilele de vară

Vara se apropie cu repeziciune, astfel că pregătirile pentru zilele în care o limonadă rece va fi binevenită sunt în toi. Dacă și tu te numeri printre cei care preferă să petreacă vara cât mai mult în aer liber, este momentul să îți amenajezi un spațiu în gradină, care să poată fi folosit atât ca birou de lucru, cât și de loc de servit o cafea alături de prieteni sau o cină în familie. 

Pentru a te bucura de timp de calitate petrecut alături de oameni dragi, este momentul să îți amenajezi o grădină exact așa cum ai visat! 

Ce trebuie să faci pentru a avea o grădină superbă 

  • Pentru că nopțile de vară sunt absolut superbe, este momentul să te gândești la iluminatul grădinii tale, pentru a te putea bucura de momente unice, sub cerul înstelat. Dacă nu știi ce trebuie să faci, lămpile de grădină de la Gave.ro sunt soluția perfectă pentru iluminrea spațiului din grădina ta.

  • Spațiul verde nu trebuie să lipsească din grădina ta! Iar pentru ca totul să fie exact aşa cum ai visat, este momentul să îţi pui mănuşile şi să te apuci de grădinărit. Însă, pentru a nu face greşelilele pe care orice grădinar le face, ar trebui să te informezi cât mai mult despre acest subiect şi să încerci să ”construiești” locul așa cum îți dorești. Însă, cu cât ai multă informație, cu atât este mai bine.

Pentru ca locul să fie deosebit, poți opta pentru câteva ghivece de leandru, care atunci când vor înflori, vor parfuma întreaga grădină. Mai mult decât atât, ferigile vor da un aer ușor tropical, însă acestea trebuie plantate în locuri umbroase, contactul direct cu lumina soarelui nefiind prielnic, acestea crescând  natural la rădăcinile copacilor. 

Dacă îți plac plantele cu flori colorate, petuniile agățătoare sunt o alegere perfectă, culorile aprinse în nuanțe diferite dând o pată de culoare grădinii. 

 

  • Mobilierul de grădină, locul perfect pentru relaxare. Pentru ca locul tău plin cu verdeață și cu flori să devină oaza de liniște pe care o cauți, ai nevoie de un mobilier adecvat locului și dorințelor tale. Mai întâi, ar fi de preferat să îți stabilești un buget, deoarece mobilierul pentru grădină poate avea prețuri diferite. După ce ai stabilit exact ce sumă vei aloca, este momentul să începi căutarea propriu-zisă. Vei găsi numeroase magazine online, care îți vor livra cumpărăturie făcute la tine acasă, astfel că te vei bucura rapid de spațiul perfect din grădina ta.

Un sezlong, un balansoar, o masă, scaune, o umbrelă sau chiar un pavilion vor face grădina ta, locul perfect pentru relaxare în zilele toride de vară. 

Pentru ca locul să fie exact așa cum ți-ai dorit, este important să ții cont de ceea ce îți dorești, să stabilești ce buget vei aloca amenajării oazei tale de verdeață și umbră și să te apuci de treabă cât de repede se poate: vara este pe cale să sosească! 

 

Sursă foto: Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *