Deputatul Alexandra Huțu: Coaliția Nesimțirii Naționale refuză acordarea pensiei celor 133 de urmași ai medicilor și asistenților decedați în linia întâi în lupta cu pandemia! 6 sunt din Botoșani!

Parlamentarul social-democrat Alexandra Huțu a solicitat premierului Florin Cîțu la începutul lunii martie a acestui an să facă publice motivele pentru care nu s-au acordat drepturile legale prevăzute în legea inițiată de PSD pentru urmașii personalului medical decedat în urma complicațiilor medicale cauzate de infectarea cu virusul SARS-COV-2.

Răspunsul a venit de la Ministerul Muncii și Protecției Sociale, care a recunoscut într-un mod cinic că la un an de la intrarea în vigoare a legii nu au pus-o în aplicare pentru că nu au putut stabili instituția competentă, documentele necesare care să fie prezentate de urmașii personalului medical și în concluzie se va iniția un alt act normativ.

Coaliția  de guvernare refuză acordarea pensiei celor 133 de urmași ai  medicilor și asistenților decedați în linia întâi în lupta cu pandemia. 6 dintre cei îndreptățiți sunt chiar din Botoșani. Motivul refuzului se regăsește în răspunsul primit la întrebarea pe care i-am adresat-o premierului: nu a fost stabilită „instituția competentă în stabilirea și plata acestor drepturi”, a declarat Alexandra Huțu.

În timp ce Orban, Cîțu și compania se întreceau în plata de bonusuri pentru medici, acum i-au lăsat pe urmașii celor care și-au dat viața pentru salvarea vieții celor infectați cu COVID fără drepturile prevăzută în Legea 56 din 15 mai 2020, inițiată de PSD.

Din mai 2020, când s-a adoptat legea PSD și până azi, guvernarea ipocriților nu a fost în stare nici măcar să stabilească „instituția competentă”! Ce pretext penibil! Atât valorează în realitate pentru ei sacrificiul eroilor din linia întâi! Toată mascarada cu recunoștința pioasă pe care o manifestau guvernanții față de personalul medical care a dus greul pandemie se dovedește a fi doar o piruetă de imagine! Rușine Guvernului Orban! Rușine Guvernului Cîțu!”, a subliniat deputatul social-democrat.

Întrebarea adresată primului-ministru și răspunsul acestuia pot fi consultate aici:

http://www.cdep.ro/pls/parlam/interpelari2015.detalii?idi=61796&idl=1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *