Activitatea UPU Botoșani, sufocată de bețivi după ridicarea restricțiilor. Medic: În momentul în care de la 50-100 de cazuri ajungi la 250 de cazuri într-o gardă vă închipuiți ce este acolo

O dată cu ridicarea restricțiilor impuse de pandemie, unii s-au „relaxat” cam mult și au ajuns la Urgențe din cauza consumului de alcool. Începând cu 15 mai, Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Botoșani este supraaglomerată de diferite persoane care au nevoie de îngrijiri medicale în urma unor incidente produse pe fondul consumului de alcool.

Este vorba despre pacienți înjunghiați la băutură, tentativă de suicid pe fondul consumului de alcool, bătăi etc. S-a ajuns și la 250 de prezentări pe zi.

Lucru care sufocă activitatea UPU pentru că noi suntem în perioada cu criteriile de selectare, ai avut COVID, nu ai avut COVID, ai fost vaccinat, nu a fost rapelul și sunt perioade întregi de timpi morți, apoi acele servicii pe care le folosim de tip imagistic, ecografie, CT, RMN sau radiologie simplă, după trecerea unui pacient suspect sau cu COVID trebuie să beneficieze de anumite sterilizări, pulverizări și tot tacâmul. În momentul în care de la 50-100 de cazuri ajungi la 250 de cazuri într-o gardă vă închipuiți ce este acolo”, a spus medicul chirurg Iulian Preda.

One thought on “Activitatea UPU Botoșani, sufocată de bețivi după ridicarea restricțiilor. Medic: În momentul în care de la 50-100 de cazuri ajungi la 250 de cazuri într-o gardă vă închipuiți ce este acolo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *