Un ofițer de la Poliția Rutieră din Botoșani, în misiune în Palestina, cea mai „fierbinte” zonă de pe glob

Un polițist din Botoșani participă, în această perioadă, la o misiune internațională în Palestina, considerată cea mai „fierbine” zonă de pe glob. Ofițerul Eduard Iacob, de la Serviciul Poliției Rutiere, ia parte la un proiect implementat de Misiunea de poliție a Uniunii Europene pentru teritoriile palestiniene (EUPOL COPPS), care are scopul de a sprijini Poliția Civilă Palestinană.

Eduard Iacob este consilier pe probleme rutiere a șefului Poliției, lucrând pe proiecte care urmăresc creșterea siguranței în trafic.

Botoșăneanul Edy Iacob a plecat în misiune în luna apropie și va sta până în luna noiembrie. Acum, el face naveta de la Ierusalim la Ramallah, fiind martor al conflictelor armate din zonă.

EUPOL COPPS face parte din eforturile mai largi ale UE de sprijinire a consolidării unui stat palestinian în contextul eforturilor către o soluționare cuprinzătoare a conflictului israelo-palestinian, bazată pe coexistența a două state. EUPOL COPPS acordă asistență Autorității Palestiniene în consolidarea instituțiilor viitorului stat Palestina în domeniile poliției și justiției penale din ianuarie 2006. Prin contribuția sa la reforma sectoarelor securității și justiției, misiunea sprijină eforturile depuse pentru creșterea securității populației palestiniene și pentru consolidarea statului de drept. Comandamentul misiunii se află la Ramallah.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *