Incredibil! Guvernul condiționează participarea la nunți de vaccinare, dar lasă liberă intarea în sălile de jocuri de noroc

Guvernul României face o nouă gafă în pandemia de COVID-19. Executivul a decis să condiționeze participarea la evenimentele sportive, dar și la nunți, botezuri sau alte petreceri private de vaccinarea obligatorie, însă a lăsat liberă intrarea în sălile de jocuri de noroc.

Guvernul Cîțu a adoptat, vineri, Hotărârea pentru modificarea și completarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea Guvernului nr. 531/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 mai 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Actul normativ prevede, la articolul 16, că „În anexa nr. 3, la articolul 10 (din Ordonanța 531), punctul 4 se modifică și va avea următorul cuprins: „4. activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului în județele/localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și este interzisă la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori;”

Asta înseamnă că operatorii în domeniul jocurilor de noroc au acces, necondiționat, în săli în limita a 50% din capacitate, în timp ce pe stadioane accesul este condiționat de vaccinare.

Iată articolul care impune restricții la competițiile sportive:

5. În anexa nr. 3, la articolul 1, punctele 5, 10 și 16 se modifică și vor avea următorul cuprins: „41. în spațiile deschise competițiile sportive se pot desfășura pe teritoriul României cu participarea spectatorilor până la 25% din capacitatea maximă a spațiului. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului și sportului și al ministrului sănătății, emis în temeiul art. 43 și al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *