Mesajul tulburător al unui medic din Botoșani, înainte de a muri de COVID-19

Un medic psihiatru din Botoşani a transmis un mesaj tulburător cu o lună înainte de a muri de COVID-19. Familia sa a fost marcată de tragedia adusă de această boală. Şi mama sa a murit tot din cauza infectării cu SARS-COV 2 în luna aprilie.

Familia unor intelectuali şi medici botoşăneni a fost marcată de o dublă tragedie. Tabita Nevinglovschi, o profesoară de la un liceu de elită al Botoşaniului, precum şi fiul ei, medic psihiatru, au murit de COVID-19 la numai o lună distanţă. Ambii au făcut o formă foarte agresivă a bolii.  Tabita Nevinglovschi a decedat pe 2 aprilie din cauza complicaţiilor suferite în urma infectării cu SARS-COV 2. La nici o lună distanţă, fiul ei, psihiatrul Radu Nevinglovschi era depistat pozitiv. Evoluţia bolii a fost rapidă şi agresivă. Pe 14 mai, psihiatrul Radu Nevinglovschi a murit într-un spital din Bucureşti acolo unde a fost transferat cu o aeronavă din Botoşani, mai ales după ce intrase în faza critică.

Cu o lună înainte de muri de COVID-19 medicul botoşănean a transmis un mesaj cu valenţe filosofice şi multe întrebări, unele aparent retorice. Radu Nevinglovschi avea 48 de ani.

”Ce se întâmplă, doctore ?”

Mesajul a fost scris de Radu Nevinglovschi pe blogul său personal, la o săptămână de la moartea mamei. A fost însă datat, se pare intenţionat, pe 7 martie adică de Ziua Mondială a Sănătăţii. Textul este intitulat ”Ce se întâmplă, doctore?” şi tratează problematica COVID-19 din perspectiva unui medic, mai ales a unui psihiatru. Îl redăm integral:

Din martie 2020 se întâmplă pe toată planeta. Voi ştiţi mai bine. De atunci populaţia globului a început să se teamă. Frica a cuprins din ce în ce mai mulţi oameni şi s-a amplificat progresiv ca pondere, ca intensitate şi ca forme de manifestare. De ce se teme lumea? Voi ştiţi mai bine.   Unii se tem de ceva iar alţii de altceva. Mai sunt şi unii care au anxietăţi doar gândindu-se la ce se poate ajunge. Este aşa? Voi ştiţi mai bine.   Lumea, sau cel puţin o parte, a început să fie speriată de sistemul medical. Se teme să se mai adreseze medicului. Trăieşte o angoasă permanentă numai la gândul că ar putea să ajungă pe un pat de spital. Sau nu-i aşa? Voi ştiţi mai bine.   Ce decurge de aici? Indiferent de boala sa, omul amână solicitarea asistenţei medicale calificate, doftoricindu-se cum ştie şi cum poate: informându-se de pe net, de pe la rude, de la prieteni sau vecini. Foloseşte leacuri naturiste, poţiuni, pase energetice sau terapie on line. Uneori sunt întrebuinţate şi pastile din sertarul bunicii. Unii, pur şi simplu, tratează suferinţa cu stoicism. De ce procedează omul în acest mod? Voi ştiţi mai bine.   Ce urmează apoi cu cei care s-au tratat aşa? Unii se vindecă, alţii se ameliorează, unii mor iar o parte ajunge în cele din urmă la spital. În ce stare soseşte omul la spital? Cu ce vine el? Când şi dacă mai ajunge, este în stare gravă. Dacă starea e gravă, unde este el internat? Voi ştiţi mai bine.   La ce situaţie se ajunge astfel? La supraaglomerarea secţiilor de un singur profil şi golirea treptată a celorlalte? Voi ştiţi mai bine.   Ce se întâmplă mai departe? Oamenilor le este din ce în ce mai frică şi evită mai abitir spitalele. Şi dacă mai ajung acolo, ajung în stare din ce în ce mai gravă. Unde duce asta? De ce se tem oamenii de doctori? Voi ştiţi mai bine.   Mai sunt oameni sănătoşi? Voi ştiţi mai bine.   Dacă eşti sănătos, ce trebuie să faci? Voi ştiţi mai bine.   Înnebuneşte lumea? Voi ştiţi mai bine”

Sursa: Adevarul.ro

3 thoughts on “Mesajul tulburător al unui medic din Botoșani, înainte de a muri de COVID-19

  1. Prostia se plateste….la data infectarii el trebuia sa fie vaccinat…..a murit datorita prostiei lui PUNCT.. restul e CANCAN

  2. Vaccinati-va oameni buni. Voi, care considerati ca sunteti cobai si considerati ca se fac experimente pe voi. Toate vaccinurile scoase pe lumea asta, toate au fost la un moment dat experimentale si experimentate pe oameni. Pe OAMENI. Cei care nu vor vaccin, nu au decat sa suporte consecintele. Sa nu urle ca sunt descriminati.

  3. Asa este…mai mult,de ce Ministerul Sanatatii ori CNAS nu transeaza financiar problema costurilor enorme, aferente spitalizarii celor care NU se vaccineaza anti-covid 19 ?Adica tu, cetatean iresponsabil,ai avut ocazia sa te vaccinezi gratuit din ianuarie 2021,dar nu ai facut-o si te-ai imbolnavit cu covid 19,stare grava,transport cu ambulanta aeriana,spitalizare in sectie ATI,etc.La final,pacientul iresponsabil ar trebui el sa achite nota de plata,chiar daca este asigurat CNAS ori OPSNAJ !! De ce trebuie sa plateasca CNAS/OPSNAJ pentru mofturile/inconstienta altora care isi fac un titlu prostesc de glorie cu” -Ha ha,ha,eu nu ma vaccinez,ce mi se poate intampla ? „

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *