Scandalos! O tânără a murit, iar rudele se bat pe banii strânşi din donaţii pentru salvarea ei

La 5 ani de la decesul unei tinere pentru salvarea căreia s-au mobilizat mii de oameni, rudele acesteia încă se ceartă pe banii rămaşi din donaţii. Judecătoria a dat un prim verdict în urmă cu doi ani. Tribunalul a modificat sentinţa zilele trecute, în urma apelului depus de tatăl fetei. Soarta banilor va fi stabilită la recurs, scrie Ziarul de Iasi.

O tânără de 31 de ani a fost diagnosticată în 2015 cu o tumoră pe creier. Intervenţiile chirurgicale nu au putut face altceva decât să încetinească temporar evoluţia bolii. Apelul public la ajutor făcut de Geanina Lisenchi a impresionat, iar oamenii i-au sărit în ajutor. În scurt timp au fost strânşi peste 60.000 de euro, suma necesară unei intervenţii chirurgicale în străinătate. În pofida acesteia, starea de sănătate a tinerei a continuat să se înrăutăţească. Geanina a fost luată în grijă de părinţi, tatăl tinerei fiind împuternicit să folosească banii rămaşi pentru îngrijirea sa. După decesul Geaninei, a început războiul, soţul tinerei cerând, în numele său şi al fetei sale, ca moştenitori, cei aproximativ 15.000 de euro rămaşi.

Bărbatul a afirmat, pe de o parte, că soţia sa nu mai avea discernământ atunci când şi-a împuternicit tatăl să folosească banii, iar pe de altă parte, că banii retraşi din contul Geaninei nu ar fi fost folosiţi pentru tratamentul acesteia. De cealaltă parte, tatăl fetei a apreciat că banii respectivi nu ar fi fost bani comuni ai soţilor, ci ar fi aparţinut exclusiv fiicei sale, soţul ei nefiind îndreptăţit să-i primească, pentru că s-ar aduce „atingere voinţei donatoarei”.

Magistraţii Judecătoriei au respins aserţiunea că tânăra nu mai avea discernământ, mai ales că aceasta nu mai urma un tratament medicamentos, ci încerca unul naturist. Pe de altă parte, judecătorii au respins afirmaţia tatălui că ar fi folosit toţi banii pentru tratament, el neaducând nicio dovadă în acest sens. Sentinţa dată la Judecătorie a fost ca soţul tinerei să primească 3.770 euro şi 53.550 lei, reprezentând sume primite de tată în temeiul contractului de mandat.

Sentinţa a fost atacată de tată în apel. Tribunalul i-a admis parţial plângerea, reducând suma datorată. Aceasta a fost stabilită la 1.365 de euro şi 47.600 lei. Sentinţa dată joi poate fi încă atacată cu recurs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *