Polițiștii botoșăneni, percheziții la locuința unui copil de 16 ani, bănuit de fraudă informatică. Ce a făcut minorul!

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în executare, pe 13 mai, un mandat de percheziție domiciliară la locuința unui minor de 16 ani, din județului Satu Mare, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.
Potrivit sursei citate, acesta este bănuit de comiterea infracțiunilor de fraudă informatică, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, constând în aceea ca în luna martie a. c. ar fi contactat, prin intermediul aplicației de mesagerie mobilă, o femeie de 62 de ani din municipiul Botosani, iar sub pretextul ca lucrează la o unitate bancară, a determinat-o pe aceasta sa ii ofere datele cardului bancar și sa ii aprobe o tranzacție pentru un site de cumpărături, creându-i acesteia un prejudiciu de peste  1300 de lei.
”În urma percheziției la locația vizată au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe mijloace materiale de proba constând în telefoane mobile, înscrisuri și bunul achiziționat de pe site-ul de cumpărături pentru care a aprobat tranzacția persoana vătămată. Cercetările sunt continuate pentru infracțiunile menționate mai sus, urmând ca la finalizarea acestora sa se propună soluție procedurală. La activități au participat și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare”, a precizat Nenișcu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *