FOTO! Ajutor umanitar de la Armata Statelor Unite pentru județul Botoșani

Ajutor umanitar în valoarea de aproximativ 10.000 de dolari adus de Armata Statelor Unitate ale Americii în județul Botoșani. Acesta constă în dezinfectanţi, măşti pentru adulţi şi copii şi produse de igienă personală, ce urmează a fi distribuite în zone defavorizate ale judeţului.

Reprezentantul armatei SUA, lt. col. Bradford Stark, alături de un reprezentant al Ambasadei SUA în România, s-a întâlnit cu prefectul Dan Nechifor și directorul Direcției de Sănătate Publică Botoșani, medicul Monica Adăscăliței.

Am adus ajutor umanitar în județul Botoșani din partea Comandamentului european al forțelor armate SUA, prin programul de asistență umanitară. Articolele din acest ajutor umanitar sunt dezinfectanți, măști pentru adulți și copii, articole de igienă, pe care vă rugăm să le distribuiți către școlile din satele din județul Botoșani. Am fi interesați să aflăm dacă aveți propuneri de proiecte viitoare pentru programul nostru”, a declarat lt. col. Bradford Stark.

Comandamentul European al Statelor Unite ale Americii a mai avut acțiuni umanitare în județul Botoșani, respectiv în Racovăț, Avrămeni, Sărata.

Știu că de-a lungul anilor ați sprijinit județul Botoșani, inclusiv în ultimii ani au fost medici americani care au venit și au făcut activitate pro bono pentru copii cu probleme de sănătate, la Pediatrie, și ne-am bucura ca după această perioadă grea de pandemie să-i readucem la noi și să ne sprijine în activitatea medicală”, a spus directorul DSP.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *