Primarii din județul Botoșani, întâlnire online cu prefectul Dan Nechifor. Ce le-a transmis reprezentantul Guvernului în teritoriu

Prefectul Dan Nechifor, i-a convocat, miercuri, la o ședință online pe primarii din județul Botoșani, după ce a constatat un interes scăzut privind implicare a acestora în campania de vaccinare anti COVID, în comunitățile pe care le conduc. Prefectul a declarat că doar șapte comune din județ sunt implicate în acțiunea de vaccinare.

Discuția era necesară pentru că avem numai șapte comune care au accesat la ceea ce înseamnă caravane mobile de vaccinare sau centre de vaccinare sau medicii de familie din respective comunități s-au implicatîn campania de vaccinare. astăzi am avut videoconferința cu toți primarii, chiar au fost și sunt în continuare solicitări. Le-am cerut și o adresă scrisă sau să mă sune personal, pentru că intenționez ca împreună cu directorul Direcției de Sănătate Publică, Monica Adăscăliței, să ne deplasăm în teritoriu unde să facem întâlniri fizice cu minim șase sau șapte primari și medici de familie, pentru a-i convinge să se implice în campania de vaccinare”, a precizat Dan Nechifor.

Totodată, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență le-a cerut primarilor să obțină autorizațiile de securitate la incendiu pentru școlile din comunitate. La această dată, 95 de clădiri ale unităților de învățământ din județ nu dețin autorizație de securitate la incendiu.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *