Mai puține gradații de merit în învățământul botoșănean anul acesta. Șeful IȘJ: S-au dat cu larghețe în anii anteriori

Numărul gradațiilor de merit care vor fi acordate în acest an aîn învățământul botoșănean va fi cu mult mai mic decât anul trecut, a anunțat inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean, Daniel Botezatu. Acesta a spus că vor fi discipline unde nu se vor acorda gradații.

Vor fi mult mai puține decât anul trecut. Vreau să spun colegilor că nu este vina mea. S-au dat cu larghețe în anii anteriori: anul trecut 190, iar anul acesta din păcate 126 trebuie să dăm. Avem discipline pe minus, adică a trebui să le iau nu să le mai dau. Vo încerca să suplimentăm. Ne gândim și la varianta că între timp s-au mai pensionat profesori care nu și-au dus gradația până la capăt și atunci poate putem folosi aceste gradații. Din nefericire, au fost și decese din cauza COVID, au murit profesori care aveau gradații de merit și încercăm să cârpim, să dăm și la personalul didactic, și la didactic auxiliar, pentru că e o recompensă pentru munca lor de cinci ani. Iar reglajul acesta al gradațiilor de merit va fi peste doi ani, când vom ajunge iar într-un an când nu se vor mai acorda ”, a precizat Daniel Botezatu.

 

One thought on “Mai puține gradații de merit în învățământul botoșănean anul acesta. Șeful IȘJ: S-au dat cu larghețe în anii anteriori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *