Trei copii din Botoșani au ajuns la spital cu intestinele perforate din cauza jucăriilor

Trei copii, cu vârste cuprinse între doi și patru ani, au ajuns la spital, de la începutul acestui an, cu intestinele perforate. Aceștia s-au jucat cu anumite jucării cu magnet.  Dr. Adriana Constantineanu, medic specialist în chirurgie pediatrică atrage atenția asupra pericolului din spatele acestor jucării. Acestea îi pot distra pe copii și pot fi fascinați de multitudinea de culori vii care îi duce cu gândul pe cei mici la bomboane, înghițindu-le.

Acești magneți sunt foarte puternici, iar ingestia lor poate duce la probleme gastrointestinale grave. Odată înghițiți sunt atrași unul spre altul chiar dacă se găsesc în secțiuni diferite ale tubului digestiv. O ansă intestinală prinsă între acești magneți se poate perfora ducând la tratament chirurgical de urgență. În secția noastră, de la începutul anului s-au prezentat trei cazuri, două fete și un băiat, cu vârste cuprinse între 2 și 4 ani. Aceștia au suferit perforații la nivelul intestinului subțire și au necesitat intervenții pentru îndepartarea porțiunii de intestin afectate”, a precizat dr. Adriana Constantineanu.

FOTO Periculos! Peste 250 de copii din județul Botoșani au ajuns la spital după ce au înghițit mărgele, baterii, șuruburi sau magneți. Avertismentul unui medic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *