FOTO! Paștele Blajinilor, sărbătorit cu grătare printre mormintele din cimitirul Eternitatea din Botoșani. Jandarmii au împărțit amenzi

Zeci de amenzi au fost aplicate la sfârșitul săptămânii pentru nerespectarea legii picnicului, a declarat Dan Izotov, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi. Mai mulți botoșăneni, care au sărbătorit Paștele Blajinilor cu grătare, în Cimitirul Eternitatea, au fost arși la buzunare de jandarmi.
”Dacă majoritatea au respectat prevederile Legii nr.54/2012 privind desfășurarea activităților de picnic, în sensul aprinderii focului doar în zonele stabilite de autoritățile locale, dotate cu utilități și facilități, unii au găsit de cuviință să sărbătorească Paștele Blajinilor în cimitirul Eternitatea, mai multe grătare răspândind mirosul specific de mici și friptură printre oamenii veniți să dea de pomană celor nevoiași și să aprindă o lumânare la morminte, după obiceiul creștinesc. Nerespectarea prevederilor legale nu a trecut neobservată de jandarmii care acționau pentru prevenirea faptelor antisociale”, a precizat Izotov.
Potrivit sursei citate, doar pentru desfășurarea activităților de picnic între morminte au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale însumând amenzi în valoare de 36000 de lei, pe lângă alte 17 amenzi în valoare totală de aproximativ 8000 de lei pentru fapte de tulburare a ordinii publice și nepurtarea măștii de protecție.
Aducem la cunoștința cetățenilor faptul că aprinderea focului în alte zone decât cele special amenajate și nesupravegherea în permanență a acestuia constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 2000 la 5000 de lei”, a mai spus purtătorul de cuvânt al IJJ Botoșani.

One thought on “FOTO! Paștele Blajinilor, sărbătorit cu grătare printre mormintele din cimitirul Eternitatea din Botoșani. Jandarmii au împărțit amenzi

  1. Păi dacă morții nu mai poate ca să mănâncă și gura lor un grătar măcar să le miroase și lor! Pentru ce amendă?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *