FOTO! Plasă monofilament de aproximativ 55 metri lungime, îndepărtată din râul Prut de polițiștii de frontieră botoşăneni

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au depistat, pe suprafaţa râului Prut, o plasă monofilament de aproximativ 55 metri lungime, care a fost îndepărtată de pe luciul de apă, a declarat Minodora Răcnea, purtătorul de cuvânt al STPF Botoșani.

Potrivit sursei citate, pe 9 mai, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Stânca – I.T.P.F. Iaşi, care executau misiune de patrulare cu ambarcaţia din dotare, pe râul Prut, pe direcţia localităţii Ripiceni, au observat o plasă de pescuit, de aproximativ 55 metri lungime, de tip monofilament, ce avea ochiul de plasă sub dimensiunile legal admise. Peştii prinşi în plasa de pescuit au fost redaţi mediului natural acvatic, iar plasa a fost îndepărtată din apă şi ridicată în vederea cercetărilor.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de producere, import, deţinere, comercializare sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament”, a precizat Minodora Răcnea.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *