FOTO! Zece căței neîngrijiți, depistați în gospodăria unei bătrâne de 90 de ani. Polițiștii de la Protecția Animalelor, la fața locului

Mai mulți căței neîngrijiți au fost ridicați de la locuința unei bătrâne și duși într-un centru medical, în urma unui apel la 112. Pe 4 mai 2021, polițiștii din cadrul Biroului de Protecție a Animalelor au fost sesizați cu privire la faptul că în curtea unei locuințe din comuna Răchiți se afla 10 căței neîngrijiți,  care par a fi abandonați de către proprietar, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean.

Polițiștii care s-au deplasat la fața locului au identificat în curtea gospodăriei indicate, două cățelușe de talie mică, care aveau câte patru pui fiecare, cu vârsta de aproximativ 2 luni. Proprietara locuinței, o femeie de 90 de ani, nu are posibilitatea să îngrijească animalele, motiv pentru care, acestea au fost ridicate și ulterior plasate în într-un centru medical veterinar în vederea asigurării asistenței medicale, adăpostirii și eventual identificării unor posibile persoane care să-i preia spre adopție. În cauză nu afost constatate fapte de natură penală sau contravențională, nefiind dispuse alte măsuri”, a precizat Nenișcu.

Potrivit sursei citate, la nivelul Biroului pentru Protecția Animalelor au fost înregistrate până în prezent patru dosare penale și cinci reclamații, fiind totodată aplicate trei sancțiuni contravenționale în cuantum de 1000 de lei. De asemenea, au fost întocmite două ordine de plasare a unor animale într-un centru veterinar în vederea asigurării asistenței medicale.

, sti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *