FOTO & VIDEO! Maratonul vaccinării anti-COVID: zeci de botoșăneni s-au vaccinat la Cornișa

Zeci de botoșăneni au participat, vineri, la maratonul vaccinării anti-COVID care s-a desfăşurat la Parcul de Agrement Cornișa, în incinta Patinoarului. Botoșănenii au fost imunizați cu vaccinul Pfizer, fără să se fi programat în prealabil. Prezenți la fața locului au fost prefectul Dan Nechifor, primarul
municipiului Botoșani, Cosmin Andrei și directorul Direcției de Sănătate Publică, medicul Monica Adăscăliței.
La prima oră s-au vaccinat 24 de persoane, fără probleme post vaccinare. Sperăm, în continuare, ca populația județului Botoșani, și chiar din județele vecine, să se prezinte la Cornișa pentru vaccin. Sperăm să venim în sprijinul oamenilor care nu au reușit să se programeze în platformă și nici medicii de familie nu au reușit să-i programeze, iar cu această ocazie, prezentându-se fără programare și doar cu buletinul, să se vaccineze cât mai multă lume în acest weekend, la Botoșani”, a precizat directorul DSP Botoșani.
Prefectul Dan Nechifor a declarat că prin acest maraton de vaccinare fără programare s-a venit în sprijinul populației.
”Sunt convins că va fi un succes și cred că este un exemplu bun pe care să îl implementăm și în alte orașe din județul Botoșani”, a menționat Nechifor.
Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, susține că acest model ar trebui preluat și în celelalte centre de vaccinare, iar ”persoanele să nu se mai trebuiască să se înscrie pe platformă, dacă acesta este motivul pentru care sunt prezenți într-un număr atât de mare și este rețeta succesului. Ar trebuie regândit sistemul în care se pot face vaccinări fără programare. Ei consideră facil să se vaccineze cu simpla prezență cu actul de identitate, unde sunt înființate aceste centre de vaccinare”, a adăugat edilul.
Acțiunea a început vineri, 7 mai, de la ora 09.00 până la ora 20.00 și va continua sâmbătă, 8 mai și duminică, 9 mai. Programul de vaccinare se va desfășura între orele 08.00-20.00.  Persoanele programate prin platformă și care au locuri rezervate conform planificării dețin prioritate la vaccinare.
              .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com